DeCeNews : Cum a facut CNA jocurile PDL in campania electorala (Autor : Val Valcu)

Daca mai era nevoie de un argument pentru desfiintarea CNA, l-au oferit colegii doamnei Narcisa Iorga, cu prilejul campaniei pentru alegerile locale. Din patru in patru ani, democratia cheama oamenii la urne. Pentru a alege in cunostinta de cauza, ei trebuie informati. Trebuie sa li se ofere sansa de a-si privi candidatii, de a-i asculta in dialog, sau macar in monolog, daca nu vor sa participe la dezbateri electorale.
CNA nu permite posturilor Tv sa transmita dezbateri electorale in week-end. Adica, taman atunci cand cetateanul are timp sa priveasca si sa se informeze. Prea ocupati cu problemele de zi cu zi, prea obositi dupa serviciu, in timpul saptamanii, romanii interesati de comunitatea in care traiesc se puteau informa sambata si duminica, ori, daca nu doreau, puteau sa schimbe postul, ca programe cu filme sau susanele sunt destule.
O fi democratia ceva rusinos, de care romanii trebuie feriti, macar doua zile pe saptamana? Ne plangem de participarea redusa la un scrutin sau altul, dar interzicem dezbaterile atunci cand ar putea avea audienta.
Cred ca ar trebui sa interzicem CNA-ul, mai degraba! Din nou, argatii Puterii au raspuns la o comanda politica. PDL era direct interesat ca dezbaterea electorala sa se faca in surdina, fara public, daca se putea, fiind constient de scorul sau catastrofal. Cu cat e mai mica participarea romanilor la vot, cu atat cresc sansele PDL, care isi va mobiliza retelele, activistii si clientii politici.