Decizia conducerii PSD de la reuniunea din Poiana Brasov, prin care presedintele Mircea Geoana a preluat "comanda unica" a partidului, a facut primele victime. Vicepresedintele PSD Bucuresti, Codrin ßtefanescu (foto), si liderul TSD Bucuresti, Vlad Dumitrescu, cunoscuti ca apropiati ai presedintelui autosuspendat Dan Ioan Popescu, au fost exclusi joi seara din partid.
Potrivit unor surse din partid citate de Mediafax, vicepresedintele PSD Bucuresti, Codrin ßtefanescu, a fost exclus prin intermediul unei rezolutii adoptate, prin vot, in cadrul unei sedinte a Biroului Executiv al Organizatiei PSD Sector 4, care a fost convocata joi seara. Decizia a fost luata joi dupa-amiaza, in cursul unei sedinte a Organizatiei PSD Sector 4, condusa de presedintele Vasile Mihalache, unde o serie de membri ai filialei nu au avut acces sau au fost dati afara din sala.
Aceleasi surse afirma ca motivul excluderii l-ar constitui faptul ca ßtefanescu a creat probleme de imagine partidului.

Primarul "care este" trage sforile

Presedintele TSD Bucuresti, Vlad Dumitrescu, a fost exclus din partid tot joi seara, intr-o sedinta convocata la Organizatia Sectorului 1, la care au participat reprezentanti ai Tineretului Social-Democrat, afirma sursele citate, mentionand ca motivul excluderii ar consta in faptul ca Dumitrescu nu ar reprezenta tinerii din organizatie.
Potrivit surselor mentionate, tot joi seara a avut loc o alta sedinta la Organizatia Sectorului 6, unde s-au adus critici presedintelui autosuspendat al PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, precum si purtatorului de cuvant, Octavian Petrovici.
Surse din PSD Bucuresti afirma ca, in spatele acestor actiuni "coordonate", s-ar afla primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, care ar avea acceptul conducerii centrale a PSD si al presedintelui Mircea Geoana.
Vicepresedintele PSD Bucuresti, Codrin ßtefanescu, a acuzat ieri, intr-o declaratie de presa, conducerea centrala a partidului de faptul ca gireaza cu buna stiinta situatia filialei bucurestene, ai carei membri sunt sanctionati pe baza unor motive "puerile". "Alti membri sunt amenintati cu excluderea din PSD si trimiterea la canal, ca tot ii place domnului Dancu expresia, pentru simplul motiv ca isi permit luxul de a avea alte pareri", precizeaza cel exclus.
Purtatorul de cuvant al PSD Bucuresti, Octavian Petrovici, si secretarul executiv al organizatiei, Gabriel Ispas, considera ca excluderea lui Codrin ßtefanescu este nestatutara. "E un joc stupid al unor persoane care vor sa puna mana pe putere si care vin din zona Primariei Sectorului 5", a aratat Gabriel Ispas.

Tensiune la "sectoare"

Aceleasi surse sustin ca excluderea lui Codrin ßtefanescu se doreste a fi un exemplu pentru unii lideri ai PSD obisnuiti sa-si expuna in public nemultumirile. Decizia survine in contextul in care, afirma sursele citate, la reuniunea de la Poiana Brasov presedintele PSD, Mircea Geoana, prin apelurile sale la unitate, ar fi dat si "semnalul comenzii unice in partid".
Excluderea lui ßtefanescu a creat o stare de tensiune in organizatiile de sector si municipale ale PSD, vehiculandu-se chiar ideea ca decizia ar face parte dintr-un "amplu plan de eliminare a tinerilor perceputi a fi apropiati ai presedintelui organizatiei, Dan Ioan Popescu".