Bogdan Tiberiu Iacob publica pe Inpolitics o informatie socanta: proaspatul pedelist Theodor Baconschi il face mincinos pe Traian Basescu!
'Incredibil, dar real: un membru marcant al PDL, si inca unul basescian convins, l-am numit pe ministrul Theodor Baconschi, il scoate de mincinos pe presedintele Romaniei, intr-o problema politica mai mult decat delicata, cea a aripilor adverse din PDL.
Astfel, Baconschi a declarat la B1TV ca a avut luni, la Senat, o discutie deschisa, pe fata, cu Vasile Blaga, secretarul general al PDL, pentru a stabili armonizarea dintre diversele aripi ale partidului.
"Am convenit un principiu de lucru: sa evitam rupturile si ciocnirea dintre grupuri, deci sa construim in jurul motiunii populare o lista cu care partidul sa poata iesi in fata propriului electorat", a spus ministrul de Externe, recent inscris in PDL. Altfel spus, Baconschi s-a asigurat ca aripile pedeliste, despre care relateaza de ani de zile, nu se vor lua la bataie inaintea congresului si ca se va gasi o cale comuna pe care sa o apuce in perspectiva viitoarelor batalii politice.
Problema este ca afirmatiile lui Baconschi vin in contradictie flagranta cu recentele asigurari fate public de catre Traian Basescu, potrivit carora nu doar ca in PDL nu exista batalii intre grupuri, dar nu exista nici macar grupuri.
"Cunosc bine PDL. Povestile cu grupul Elena Udrea, cu grupul tinerilor, nu sunt adevarate. Sunt oameni mai obisnuiti sau nu cu disciplina de partid. Sunt oameni mai vechi sau mai noi in PDL. De aici pana la a construi grupuri... Nu exista grupuri in interiorul PDL ", a declarat presedintele Basescu pe 8 septembrie, intr-un interviu dat TVR.
Intrebarea este cine minte: presedintele, dupa care nu exista niciun fel de grupari in PDL, sau ministrul de Externe, care anunta ca face eforturi pentru impacarea acestora? '