In cadrul sedintei de ieri, deputatii au asteptat o ora intrunirea cvorumului necesar de lucru, timp in care s-au acuzat reciproc de faptul ca se rezuma doar la a face declaratii politice in fata camerelor de filmat, dar nu reusesc sa asigure prezenta necesara desfasurarii se-dintei. Deputatul PSD Eugen Bejinariu a parasit sala de sedinta inainte de suspendarea acesteia, aratand ca de trei saptamani comisiile reunite se intrunesc fara niciun rezultat si concluzionand ca nu se doreste discutarea acestui pachet de legi. Bejinariu a aratat ca deputatii PD, PRM, PNL nu au venit la sedinta, PSD fiind partidul cu cei mai multi reprezentanti la discutarea acestor legi. Pachetul de legi privind siguranta nationala a fost depus la Parlament de PNL, deoarece Guvernul nu a putut sa o faca din cauza refuzului CSAT de a-si da avizul si, chiar si dupa modificarile pachetului de catre Executiv, CSAT, Serviicile de informatii si presedintele Traian Basescu n-au fost de acord cu noua forma.

PD acuza boicotul PNL-PSD

Deputatii PD Daniel Buda si Augustin Zegrean, membri in Comisia juridica, sustin ca PNL s-a inteles cu PSD sa eludeze dezbaterea parlamentara asupra legilor sigurantei pentru ca ele sa fie adoptate tacit in forma dorita de PNL-PSD, desi de la comisii au lipsit deputati de la toate partidele. Potrivit unui comunicat remis, joi, Agentiei Mediafax, semnat de cei doi deputati, prezenti la lucrarile de joi ale comisiilor, dezbaterea pe aceste acte normative a fost imposibila din cauza lipsei cvorumului generata de absentele "tactice" ale unor deputati PNL si PSD. "Legile sigurantei nationale nu sunt niste legi de duzina care sa poata fi adoptate la gramada, fara o reala dezbatere in forul legislativ al tarii", arata deputatul Zegrean.
"Adoptarea pachetului legilor sigurantei nationale prin procedura adoptarii tacite ar constitui o grava eroare, tocmai datorita faptului ca, avand in vedere importanta acestor acte normative, ele trebuie sa fie supuse unei dezbateri serioase in Parlament", este de parere deputatul Buda. Din partea PNL, deputatul George Scutaru a infirmat acuzele PD privind boicotarea sedintei. El aratat ca deputatii PNL nu au lipsit mai mult decat au lipsit cei de la PD.