Conducerea Camerei Deputatilor a decis ieri eliberarea lui Traian Chebeleu din functia de director al Directiei de relatii externe a Camerei si a lui Dragos Conovaru din postul de sef al Departamentului economic. Secretarul Camerei Deputatilor, Ioan Munteanu, a precizat ca schimbarea celor doi din functii a fost facuta la propunerea secretarului general al Camerei, Georgeta Ionescu, si a fost aprobata de Biroul Permanent cu 5 voturi "pentru", 2 abtineri si un vot "impotriva".
Traian Chebeleu va fi inlocuit din functie cu Mugur Buje de la Directia relatii consulare a MAE, iar Dragos Conovaru va fi schimbat cu Istvan Jakab, secretar de stat in Ministerul Finantelor.
Ioan Munteanu (PSD) a declarat ca a votat impotriva acestor eliberari din functii, considerand ca este o schimbare "pur politica, rezultata din necesitatea de a pune in functii oameni pe criteriul obligatiilor de partid". El a spus ca nu crede ca i se poate reprosa ceva lui Traian Chebeleu, aratand ca toata lumea i-a multumit pentru activitatea depusa.
Traian Chebeleu a fost consilier prezidential si purtator de cuvant al Presedintiei in timpul mandatului din 1992-1996 al lui Ion Iliescu, iar ulterior ambasador al Romaniei in Austria. (N.N.)