Primarul Slatinei, Darius Valcov, a cerut sprijin conducerii CEZ Romania, companie detinatoare a SC Electrica Oltenia, pentru dezvoltarea infrastructurii in cartierul Crisan si pentru reabilitarea retelelor de alimentare cu energie electrica invechite la nivelul carora se produc frecvente pene de curent. Solicitarea a fost facuta ieri catre managerul CEZ Romania, Jan Vesknra, care, insotit de Doru Voicu, director cu afacerile CEZ, si de Gabriel Negrila, directorul general al Electrica Oltenia, a avut o intalnire cu autoritatile judetene si municipale la prefectura. Raspunsul lui Jan Veskrna a fost favorabil, acesta sustinand ca Grupul CEZ Romania este interesat sa investeasca in infrastructura, sa cunoasca proiectele de dezvoltare regionala si locala pentru a incheia parteneriate cu administratiile locale in sprijinul comunitatilor.
Prezent la intalnire, prefectul Octavian Popescu spera ca masurile organizatorice la nivelul operatorului regional de distributie a energiei electrice sa nu genereze efecte de natura sociala in judet. Prefectul a propus ca Primaria Slatina si Consiliul Judetean Olt sa intocmeasca fiecare o nota cu probleme pentru a fi inaintate CEZ Romania. La randul sau, Gheorghe Buica, vicepresedintele CJ, a precizat ca in cel mult doua luni vor fi finalizate studiile de fezabilitate pentru toate localitatile din mediul rural in vederea introducerii iluminatului public.
De cealalta parte, reprezentantii CEZ Romania au prezentat autoritatilor schimbarile aflate in curs de derulare si proiectele de dezvoltare ale Grupului CEZ.