Europarlamentarul Cristian Busoi a declarat intr-o conferinta de presa, ca PNL va pune la dispozitia PNŢCD aproximativ zece colegii pentru alegerile parlamentare, dar taranistii pot candida, cu conditia sa fie "membri ai partidului sub listele caruia candideaza".
"In Biroul Politic Central s-a aprobat participarea unor membrii PNŢCD pe listele PNL, am discutat si despre candidatura a noua candidati PNŢCD in unele judete unde au notorietate. Acesti candidati trebuie sa aiba acordul filialei PNL. Saptamana viitoare vom definitiva aceasta lista, si 10 -15 lideri ai PNŢCD la nivel national se vor regasi pe aceste liste, urmand ca PNŢCD sa nu isi mai depuna alte liste", a spus Cristian Busoi.
Potrivit sursei citate, candidatura PNŢCD pe listele PNL este posibila doar daca taranistii care vor candida isi vor da demisia din PNŢCD, urmand ca cei care ajung in Parlament sa se reuneasca intr-un grup al taranistilor. "Exista o hotarare a BPC pe acest subiect, se stipuleaza ca este vorba de membri ai partidului sub listele caruia candideaza. Este o procedura formala, cei care vor fi alesi in numele PNŢCD pot sa activeze ulterior in PNŢCD, la Parlament nu exista prevederi restricive ata ca la alesii locali legate de partidul din care faci parte", a spus Cristian Butoi.