Presedintele CN al PSD, Adrian Nastase, a comentat pe blog declaratiile presedintelui Basescu la Radio Romania Actualitati. Acesta a ironizat declaratia presedintelui cum ca ar da guvernarea PSD si/sau PNL daca formatiunile politice accepta sa accelereze masurile de reforma.
"Serios? Care ar fi aceste masuri in opinia ilustrului prezident? Taieri de peste tot, impozitarea pensiilor. PSD, opinia publica si bunul simt nu vor accepta niciodata ca reforma statului inseamna sa iti distrugi propriul popor, atunci cand setea de putere te duce pana la irational.
PSD va veni la guvernare sa schimbe aceasta directie, dezavuata de aproape 90% din populatia Romaniei. Tocmai de aceea este nevoie de alegeri anticipate, pentru ca Basescu sa inteleaga ca nu el decide guvernele, asa cum facea Carol al II lea, intre doua curse prin budoarul Elenei Lupescu, ci poporul, pe care il iubea si il invoca atunci cand putea sa il pacaleasca", scrie Nastase.
"Nu voi comenta includerea lui Radu F. Alexandru aici, doar ca inteleg frustrarea lui Basescu cand, in sfarsit, cineva ii spune in fata ceea ce stie tot satul. Domnii Voinescu si Preda ar trebui sa inteleaga ca anvergura lor publica va depinde extrem de mult de capacitatea de a avea o reactie normala in fata unui astfel de atac. Daca oamenii acestia nu au curajul sa recunoasca nici in ultimul ceas caracterul mizerabil al celui pe care il aduleaza, atunci sa nu spere la mai mult in cariera lor. Nu spun ca nu vor avea functii. Spun doar ca nu vor avea prestigiu. Unii s-ar putea sa ma contrazica si sa spuna ca aceste atacuri la adresa celor pe care nu Boc i-a pus pe lista de europarlamentari sau de parlamentari, luandu-i de la Palatul Cotroceni, face parte tot dintr-un scenariu care are acelasi regizor care joaca la mai multe capete.. Si s-ar putea sa aiba dreptate... (...) Acesta este Presedintele Romaniei. Un om care uraste profesorii, care considera ca reforma statului este o problema de capriciu si de decizie personala, care calca in picioare pe oricine ca sa isi atinga scopurile pana la descumpanirea propriilor aliati. Privirea lui Sever Voinescu la Realitatea, in fata declaratiilor prezidentiale - priceless!", a aratat fostul premier.