Cotidianul.ro: Basescu ameninta opozitia cu inregistrari audio!

- "Nici prin cap nu-mi trece ca voi fi haituit dupa ce nu voi mai fi presedinte. Voi face o scoala pentru politicieni dupa ce plec de la Cotroceni, ca sa invat tinerii sa faca politica. Eu am promovat multi tineri. Am ajuns la concluzia ca tineretea nu e suficienta."
- "Le-as recomanda sa reuseasca in meseriile lor si apoi sa vina sa faca politica.
- "Am vazut gangavi care se numesc profesori care n-au reusit sa termine o fraza, sa spuna mare lucru. Alti profesori spun Consiliul Europei, in loc sa spuna Consiliul European. Am vazut atata incompetenta si ma intreb ce fel de studenti ies de pe urma acestor profesori incompetenti.A doua zi dupa ce ai parasit Palatul Cotroceni nu mai ai niciun fel de imunitate, indiferent de cine va fi presedinte."
- "Nu vi se pare ca tepele alea in Piata Victoriei au aparut? L-am numit pe Morar de doua ori, pe Codruta Kovesi de doua ori. Unuia nu i-am spus sa se ocupe de X. Tuturor le-am spus esti liber sa aplici legea."
- "S-au produs transformari ireversibile. In mandatul meu, in fiecare an, au intrat circa 150 de tineri procurori si judecatori. Lucrurile s-au complicat. SRI a invatat ca este liber. Niciodata nu am numit sefi de directii judetene pe un alt criteri decat competenta."
- "A fi jignit nu inseamna ca ai renuntat la onoarea ta. Sunt gesturi care te jignesc fundamental, pe care nu le uiti. Eu nu sunt razbunator, dar nu pot sa le uit. Nu inseamna ca nu ai sentimentul de umilinta, de neputinta ca functia nu-si permite sa reactionezi asa cum ai vrea."
- "Politica nu este fara reguli. Cand omul pe care l-ai facut prim- ministru...Pe Calin Popescu- Tariceanu eu l-am facut prim- ministru. Altii s-au facut ei. Cele 30 de zile dupa ce am fost suspendat, cand m-am mutat intr-un cartier in sediu de campanie, au fost foarte umilitoare."
- "Atacul la infatisarea mea nu ma deranjeaza. Am un muschi rupt la ochiul stang. Vederea e perfecta, dar pozitia din cauza muschiului afectat, e o pareza. E de la nastere. O fi apucat forcepsul cumva."
- "S-a creat imaginea ca am calcat stramb. E o imagine indusa. La fel cu sticla de whisky despre care vorbea Victor Ponta. E generata de presa ca element de lupta cu presedintele. Trusturile au fost focusate in atacul Basescu- Elena Udrea, relatii extraconjugale, pentru ca stiau foarte bine ca punctul meu de relaxare este familia. Acolo nu sunt decat eu cu cele trei fete.De aceea promovez femeile in politica. Eu nu pot decat sa fiu un sustinator al femeilor care au ceva in cap. Victor Ponta se bate doar cu femeile, cu Elena Udrea, cu Roberta Anastase, cu Oana Mizil."
- "Poate e ceva, parca e o refulare impotriva femeilor. Pentru un barbat este degradant. Este unul dintre misterele comportamentului lui Victor Ponta. Bate-te frate cu barbati ca ai destui, ai hoti cu care sa te bati. Sotia mea rezista pentru ca stie ce are acasa indiferent de ora, ca in ziua de salariu pune banii pe masa, ca are un sot care are grija de familie. Sotia mea are multa incredere in mine."
- "Am fost 12 ani pe mare si s-a creat o relatie de incredere pe care nu o va distruge nimeni, nici Galmea ala de la Antene, nici altcineva. Ii spun lui Crin Antonescu ca niciodata televiziunile nu o sa-i faca presedinti. Trustul Intact trebuie sa inteleaga ca nu vor schimba ministri."
(va urma)