AGERPRES informeaza: Ion Iliescu este de acord cu masurile decise referitoare la cazul Adrian Severin.
Presedintele de onoare al Partidului Social Democrat, Ion Iliescu, a declarat ca, personal, este de acord cu masurile decise la nivelul partidului si la nivelul grupului socialistilor din Parlamentul European referitoare la cazul europarlamentarului Adrian Severin.
Liderul de onoare al PSD a afirmat ca este in posesia unor informatii conform carora au existat niste discutii, la Bruxelles, referitoare la faptul ca Adrian Severin "s-ar fi laudat", in cadrul grupului PES, "ca beneficiaza de sustinerea acestuia si a presedintelui CN al PSD, Adrian Nastase". Potrivit liderului social-democrat, Adrian Severin trebuie sa aiba o pozitie mai explicita si, daca are ceva de lamurit, sa o faca "intr-o maniera corespunzatoare".
"Am auzit niste discutii la Bruxelles si m-a surprins sa aflu ca Adrian Severin intr-o interventie la Grupul Socialist de la Parlamentul European ar fi afirmat ca eu si Adrian Nastase l-am sustine. In ce sa-l sustinem? Consider ca Adrian Severin ar trebui sa mearga mai departe intr-o pozitie mai clara, pentru ca a intrat intr-o situatie care il compromite pe el si grupul socialist si se pare ca dintre cei trei europarlamentari el ar fi cel mai implicat. Este de datoria lui sa adopte o atitudine mai ferma si mai clara, la fel ca si ceilalti doi colegi si care nu ar fi fost la fel de implicati. Personal, sunt de acord cu masurile decise la nivelul Grupului Socialist din Parlamentul European si la nivelul partidului", a afirmat presedintele de onoare al PSD.