Senatorul Nicolae Dan Prunea a sustinut o declaratie politica: Scrisoare deschisa adresata domnului Presedinte Traian Basescu

Am dorit ca Declaratia mea Politica sa aiba ca idee de baza solicitarea adresata Dv. pentru a demisiona din functia pe care o detineti in prezent. Sunt atat de puternice argumentele strainlor, ca si cele care vin din interior, inclusiv din circumscriptia electorala care o reprezint in Senat, pentru a va adresa, ceea ce, de acum, unii considera ca trebuie sa fie o adevarata somatie, incat era sa cad si eu in capcana unui astfel de indemn. Nu vi-l adresez pentru ca va cunosc prea bine. Este adevarat ca numai in mod indirect, prin manifestarile membrilor de frunte ai PDL. Dar imi este suficient si il consider revelator. Dv. va conduceti, inclusiv acest partid, dupa sloganul " Noi un trebuie sa recunoastem nici o greseala, nici o vinovatie". In aceste conditii ar fi foarte greu, daca un chiar imposibil, sa recunoasteti ca ati incalcat Constitutia de nenumarate ori, incat sa cred ca bruma de demnitate care v-a ramas va va obliga sa faceti un ultim grest de onoare, fata de cei care v-au votat, prin a prezenta demisia.
Nu va cer sa faceti acest lucru, in al doilea rand, pentru ca am dobandit suficienta experienta pentru a putea intui natura raspunsului Dv. De altfel si conducerea partidului din care fac parte considera ca nici in fata plutonului de executie, unde nu doresc sa ajungeti, nu ati recunoaste ca ati gresit. Desi greselile Dv.sunt, dupa cum am spus, atat de mari si de numeroase, incat cei care au suferit efectele lor, avand singura vinovatie ca v-au votat, merita sa fie recompensati de urgenta printr-o de demisie, fie ea si de onoare. In generozitatea si intelepciunea sa poporul roman nu va cere iesind in masa pe strada sa faceti asa ceva. Desi este profund convins ca ati incalcat repetate randuri Constitutia Romaniei, considera ca nu sunteti capabil de un astfel de gest fiindca unde nu este maretie nu este nici onoare.
Al. I. Cuza i-a indemnat pe apropiatii sai sa-l aresteze daca asa ceva este spre binele tarii, si le-a oferit si un pretext banal pentru a justifica o astfel de actiune. Dincolo de faptul ca el a fost marele Cuza, Dv. nu sunteti in stare sa faceti nici un gest memorabil in fata tarii si celor care s-au lasat amagiti si v-au votat. Acum cand acestia se caiesc, si se flageleaza zilnic, pentru ce au facut alegandu-va, Dv. nu doriti sa veniti in sprijinul lor sufletesc si material pentru a le usura suferinta.
Refuzul Dv. de a demisiona este o ultima confirmare a faptului ca urati poporul roman. Sunt numeroase dovezile pe care le-ati oferit in acest sens de cand detineti functia de presedinte a tarii. Nu exista categorie sociala si profesionala pe care sa nu o fi afectat, intr-un fel sau altul, politica Dv. sociala si economica. Din acest punct de vedere ati procedat ca primii conducatori ai URSS fata de poporul rus : ati exterminat si Dv. o buna parte a poporului roman, incat adevaratul genocid abia acum se desfasoara. Norocul nostru a fost ca nu ati reusit sa reduceti, in masura dorita, numarului romanilor care n-au plecat din tara si nici n-ati reusit sa va atingeti scopul in ce priveste modificarea atitudinii lor. Si va asigur ca orice ati face in acesta directie nu o sa reusiti fiindca romanii au ajuns sa respinga tot ce vine de la Dv. fiindca au ajuns sa stie prea bine ca energia si convingerile Dv. sunt indreptate in alta directie decat pentru micsorarea suferinatei lor .
Daca Dv. nu realizati ca sunteti in ceasul al 13-lea, ca timpul Dv. a trecut, ca efectele masurilor aberante pe care le-ati impus tarii au dus la atingerea limitelor de suportabilitate, ca populatia Romaniei nu va mai vrea, mai ramane o singura alternativa. Or, ea, desi nu este agreata de USL, chiar daca este invocata mereu de catre manifestanti, revine intotdeauna in memoria imediata a romanilor adusi la ananghie, sub formularea " La arme dragi romani". Nu propun, nu militam pentru violenta, dar nu suntem raspunzatori de producerea ei. Semnalam doar posibilitatea manifestarii ei iminente. Dv. alegeti.
Acesta este punctul de vedere al multor alegatori romani. Vi l-am adus la cunostinta. Dv. aveti, deocamdata, in mana parghiile represiunii. Doar ca eu nu sunt in UNPR. Subliniere pe care Dv. o intelegeti mai bine decat vulgul care v-a votat si caruia , nu din aceasta cauza, ii desconsiderati trairile, convingerile si sentimentele, desi el a ridicat tara pe care Dv. impreuna cu masa de acoliti ati prabusit-o pentru a va infrupta mai usor din ea. Sa fiti convins ca fara Dv. o sa o ridicam din nou. Am facut-o de atatea ori in istorie incat o mai facem o data. Doar ca de aceasta data sunt necesari mai multi ani pentru a reface ce Dv. ati distrus.