Deputatul PSD Catalin Voicu a declarat joi, inaintea sedintei CExN, ca este recomandat pentru desemnarea ca ministru al Adminsitratiei si Internelor, de faptul ca provine din lumea Internelor, avand expertiza necesara pentru acest domeniu, el apreciind, insa, ca poate castiga, dar si pierde.
Catalin Voicu este, potrivit unor surse din PSD, unul dintre candidatii la functia de ministru al Administratie si Internelor, pe care si-o disputa cu Liviu Dragnea si Gabriel Oprea.
Vociu a precizat, totodata, ca gradul de general, pe care il detine de la 38 de ani, reprezinta o chestiune maximala in cariera militara, intrucat gradul de maresal nu se confera decat in timpul razboiului. "In 2003, la 38 de ani, am fost inaintat la gradul de general. Gradul de general inseamna o chestiune maximala intr-o cariera militara. Urmeaza gradul de maresal, dar acesta nu se confera decat in timpul razboiului. In anul 2004, cand mi s-a propus de catre organizatia Bacau sa intru in politica as fi ipocrit si mincinos sa spun ca nu mi-a placut ideea. Asa am intrat in politica. Intre 2004 si 2008 am fost deputat si membru in Comisia de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala", a precizat Voicu.
Voicu beneficiaza de sustinerea presedintelui PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, sustinere pe care nu a negat-o. "Ministerul de Interne este un minister greu, dar eu vin din aceasta lume. De profesie sunt ofiter din 1986. Am absolvit scoala de ofiteri activi de transmisiuni. Nu doar acest lucru ma recomanda. Sunt licentiat in Drept, doctoratul mi l-am dat pe probleme specifice conflictelor si tensiunilor interne. Am toate cursurile postuniversitare de stiinte politienesti, am foarte multe lucrari publicate privind organizarea Politiei, reorganizarea Jandarmeriei, consumul si traficul de droguri. Nu merg pe cat de mult ma cunosc oamenii, pentru ca in politica am avut foarte putina vizibilitate. Merg pe faptul ca oamenii au intelepciunea specifica acestui popor si ca in final aleg ceea ce trebuie si cum trebuie. Pot sa castig, dar pot sa si pierd", a aratat Catalin Voicu.