Secretarul general al democrat-liberalilor spune ca decizia schimbarii denumirii PD-L in Partidul Popular trebuie luata la viitorul congres al formatiunii. PD-L face parte din familia populara europeana, or denumirea actuala este caduca.
Vasile Blaga se declara de acord cu deputatul PD-L Sever Voinescu, cel care a propus schimbarea denumirii partidului si a siglei. "Cred ca este si momentul sa reusim in cei doi ani pana la alegeri sa o impunem public. De ce sa nu ne numim Partidul Popular? Am mai discutat, dar pana cand va lua partidul o decizie, va trebui sa mai asteptam. Partidele populare au o componenta crestin-democrata puternica", a declarat Blaga la finalul BPN al PD-L.
Desprins din FSN si devenit Partidul Democrat in 1993 sub presedintia lui Petre Roman, formatiunea a fost membra initial a Internationalei Socialiste. Ulterior, dupa preluarea presedintiei de catre Traian Basescu, PD a intrat in Partidul Popular European, devenind dupa fuziunea cu Partidul Liberal Democrat al lui Theodor Stolojan, Partidul Democrat-Liberal in primavara lui 2008.