Fostul premier Calin Popescu Tariceanu este atat de increzator in renasterea Aliantei D.A. incat a trecut peste toate resentimentele si a purces la negocieri de taina cu nimeni altul decat sotul Elenei Udrea, ca reprezentant al lui Zeus-Basescu.
Surse din PNL ne-au dezvaluit ca luni, la orele pranzului, Tariceanu, insotit de un grup de liberali fideli, s-a intalnit la restaurantul "Aquarium" cu Dorin Cocos, pentru a pune tara la cale, sau, mai precis, renasterea Aliantei D.A., cu el premier. Tariceanu a fost insotit de Sebastian Vladescu, Relu Fenechiu si Marian Petrache. Ulterior, in sedinta Biroului Permanent al PNL de luni, Tariceanu a descins, plin de entuziasm, si a decretat ca PNL trebuie sa intre la guvernare cu PD-L, pentru ca liberalii nu sunt "catelusul" PSD, el recunoscand ca Basescu l-a sunat duminica seara si i-a oferit postul de premier intr-un guvern A.D.A.
Pozitia lui Tariceanu a fost sustinuta, in sedinta, mai mult sau mai putin fatis, de catre Dan Radu Rusanu, care tinteste portofoliul Economiei, Marian Petrache, Victor Dobre si Teodor Melescanu. In schimb, liderii de varf ai partidului, precum Crin Antonescu, Ludovic Orban si Norica Nicolai l-au taxat taios pe fostul premier, amintindu-i ca nu mai detine sefia partidului pentru a-si permite sa angajeze negocieri politice de capul lui. Sedinta a fost destul de tensionata, finalmente luandu-se decizia de convocare a Consiliului National, care sa decida strategia de viitor a partidului.
Principala temere a liderilor PNL este ca, in spatele propunerii lui Basescu sta pitita, de fapt, dorinta de a atrage liberalii intr-o combinatie politica menita sa ii forteze, in cateva luni, la o fuziune prin absorbtie cu PD-L.
"Nu ne putem permite sa jucam la ruleta soarta singurului partid istoric care a ramas nedistrus de oameni precum Traian Basescu, in ultimul deceniu" a declarat, off the record, pentru Inpolitics un membru al conducerii PNL