Alegerile interne din PSD, premergatoare congresului partidului din 21-22 aprilie, nu au furnizat nici o surpriza, mai ales ca majoritatea celor favoriti nu au avut nici macar vreun contracandidat.

Senatorul PSD Ilie Sarbu a fost ales sambata in functia de presedinte al PSD Timis, el fiind singurul candidat pentru aceasta functie. Sarbu a primit 369 de voturi “pentru“ din partea delegatilor la Conferinta Judeteana a partidului si patru “impotriva“. Senatorul Sarbu a asigurat interimatul la conducerea PSD Timis dupa ce fosta conducere a demisionat, in vara anului trecut, motivand ca isi asuma rezultatul slab la alegerile locale. Fosta conducere nu a dorit sa participe la conferinta de alegeri de sambata.

Proteste fata de candidatul unic

Singurul candidat pentru sefia PSD Bistrita, deputatul Emil Radu Moldovan, a fost ales tot sambata in functia de presedinte al organizatiei municipale. Mai multi delegati la conferinta municipala de alegeri a PSD Bistrita au protestat inaintea alegerii structurilor de conducere fata de maniera adoptata de organizatori, care au venit in fata adunarii cu propunerile gata facute si cu un singur candidat la sefia organizatiei.

Si PSD are o Musca

Dimitrie Musca a fost reconfirmat presedinte al PSD Arad vineri seara in urma alegerilor care au avut loc in organizatia judeteana a partidului si care au fost supervizate de catre Ion Iliescu si Dan Matei Agathon.Musca a fost presedinte interimar al PSD Arad, numit dupa alegerile locale, cand Dorel Popa - fost primar al municipiului - si-a dat demisia din functie dupa esecul PSD la alegeri in judet. Musca nu a avut nici un contracandidat si a primit 308 voturi din 312 posibile.

Afrasinei, fara functie

Fostul subprefect al judetului Botosani, Constantin Huti, a fost ales presedinte al Organizatiei PSD a municipiului Botosani. Functia de presedinte al organizatiei era detinuta, interimar, de deputatul Doina Dretcanu, care a condus filiala interimar de la demisia fostului presedinte, Florin Egner, fost primar al municipiului. La conferinta municipala a fost ales si noul consiliu municipal, format din 75 de persoane, din care nu mai fac parte persoane cu notorietate altadata in partid, cum ar fi fostul deputat Viorica Afrasinei.