Corina Dragotescu publica pe site-ul ImpactNews un articol intitulat "Liviu Dragnea ar vrea sa candideze la sefia PSD", pe care il puteti citi in continuare.
'Mircea Geoana, Cristian Diaconescu, Adrian Nastase si Liviu Dragnea sunt candidaturile pentru sefia PSD, pana in momentul de fata. Congresul ar urma sa aiba loc in martie. Surpriza o reprezinta preconizata candidatura a lui Dragnea. Momentan, Dragnea se afla in Brazilia, impreuna cu Radu Mazare, peste a carui filiala constanteana a fost pus sef interimar. Interesant este ca deja s-au format echipele. Fiecare candidat are in spate si o varianta de secretar general sau presedinte executiv.
• Mircea Geoana este tot mai contestat si pierde teren printre propriii colegi. El este sustinut de Marian Vanghelie si Viorel Hrebenciuc. Principala acuza adusa lui Geoana, in afara pierderii alegerilor prezidentiale, este aceea ca este incapabil sa dea o linie clara unui PSD trimis in opozitie.
• Cristian Diaconescu este sustinut de Miron Mitrea, care incearca, prin demersul sau, sa-i dea lovitura de gratie lui Viorel Hrebenciuc, un mai vechi dusman al sau. Mitrea incearca sa refaca legaturile din organizatii, astfel incat sa obtina sprijin pentru omul sau. Lui Diaconescu i se imputa ca este o persoana cam nehotarata, asemanatoare lui Geoana, dar totusi, cu o imagine si prestatie mult mai buna.
• Adrian Nastase este sustinut de propria ambitie de a reveni la sefia PSD, concomitent cu infiintarea functiei de presedinte executiv in care, dupa unele surse, l-ar vedea pe Victor Ponta.
• Liviu Dragnea este ultimul intrat pe lista. El se bazeaza pe voturile organizatiilor din teritoriu pe care le controleaza, deocamdata, foarte bine. Surpriza vine din pozitionarea sa de pana acum, drept un apropiat al lui Mircea Geoana, ceea ce inseamna ca Dragnea si-a stabilit un drum separat de al lui Geoana.'