Radu Lupoaie, vicepresedinte PLD, a anuntat ieri ca filiala de la Galati a Partidului Liberal Democrat il sustine pe Traian Basescu. Omul politic a tinut sa precizeze in acest sens ca peledistii nu vor duce o campanie murdara pentru sprijinirea sefului suspendat al statului. "Ne va fi greu sa schimbam regulile jocului, dar nu vom face o campanie negativa. Ne vom adresa oamenilor pe un ton moderat, fara atacuri inutile si fara violenta verbala", a declarat vicepresedintele PLD.

Purtatorul de cuvint al Organizatiei Judetene PLD, Viorel Balan, a subliniat ca PLD va stabili o strategie comuna cu Organizatia Judeteana PD in sensul sustinerii lui Traian Basescu. Cu toate acestea peledistul a explicat ca cei din conducerea Partidului Liberal Democrat nu sint interesati de modul in care democratii vor reactiona atunci cind reprezentantii coalitiei anti-Basescu vor scoate la lumina bilele negre ale directorilor de servicii descentralizate sustinuti politic de PD. "E treaba democratilor cum vor raspunde la atacurile care-i au ca tinta pe democratii care detin functii de conducere in administratia locala", a precizat Viorel Balan.

Purtatorul de cuvint al liberal-democratilor a mai spus ieri si ca partidul pe care-l reprezinta nu va avea la Galati un director de campanie electorala. Asta pentru ca atributiile unui astfel de director de campanie vor fi incredintate unei echipe formate din cinci membri.