AmosNews: Tariceanu a lansat Partidul Liberal Reformator si si-a anuntat candidatura la Presedintie
Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat, joi, oficial, ca au inceput demersurile pentru fondarea Partidului Liberal Reformator. De asemenea, acesta si-a anuntat candidatura la Presedintia Romaniei.
Va anunt oficial ca am pornit pe drumul fondarii Partidului Liberal Reformator, care va deveni in timpul cel mai scurt cel mai important partid liberal de pe scena politica. Totodata, anunt si candidatura mea la presedintia Romaniei", a afirmat Tariceanu, joi, la evenimentul de lansare a acestui partid, care a avut loc la sediul Institutului de Studii Liberale si la care au participat mai multi parlamentari care au facut parte din PNL, printre care Daniel Chitoiu, Daniel Barbu, Mihai Stanisoara, Gratiela Gavrilescu, Andrei Gerea, Sorin Iliesiu.
El a spus ca in acest partid sunt parlamentari care au venit in PNL nu pentru functii, ci din convingere si cu care a impartasit aceleasi valori liberale si au curajul sa o ia de la capat.
Tariceanu a spus ca in ultimii 5 ani conducerea PNL a luat decizii de renuntare la "bagajul liberalismului".
In ultimii cinci ani, cei care au fost onorati cu functia de presedinte al PNL au luat o decizie de renuntare foarte usor la traditia valorilor liberale. Acesti fosti colegi ai mei, fostul si actualul presedinte PNL au tradat istoria si valorile liberale ducand cu pasi repezi PNL spre fuziunea cu PDL", a sustinut el.