Agerpres informeaza: Roberta Anastase: Calendarul motiunii de cenzura a fost agreat cu liderii de grup; 9 martie -citirea, 16 martie-dezbaterea
Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat marti, ca liderii grupurilor parlamentare au agreat calendarul motiunii de cenzura, acesta urmand sa fie validat de Birourile Permanente reunite: miercuri, 9 martie citirea motiunii, iar pe 16 martie dezbaterea acesteia.
‘Astazi la ora 14,00 a avut loc sedinta Birourilor Permanente Reunite, pentru ca maine se va citi motiunea iar miercurea viitoare probabil va fi votul‘, a precizat Roberta Anastase.
Presedintele Camerei a comentat, in context, si absenta opozitiei de la lucrarile plenului reunit: ‘E optiunea lor sa absenteze. Inteleg ca depun o motiune de cenzura, mergem pe procedura pana la capat‘.
Guvernul si-a angajat raspunderea, marti, in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului, pentru legea de modificare a Codului muncii.
Proiectul adoptat in sedinta de Guvern a fost transmis luni seara Parlamentului.
Prin asumarea raspunderii, actele normative se considera adoptate, fara a mai fi dezbatute de legislativ, daca in termen de trei zile nu se depune o motiune de cenzura sau daca aceasta din urma este respinsa.
In cazul adoptarii motiunii, Guvernul isi pierde mandatul.
Conducerea Uniunii Social Liberale a adoptat, in sedinta de luni, decizia oficiala privind introducerea motiunii de cenzura la momentul angajarii raspunderii de catre Executiv pentru legea de modificare a Codului muncii.
Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a anuntat ca parlamentarii coalitiei se vor abtine de la votul motiunii de cenzura. El a sustinut ca demersul antiguvernamental al opozitiei va fi respins, intrucat ‘Uniunea Socialista nu are in acest moment forta politica sa impuna un alt Executiv‘.