Comitetul Executiv National al PSD, reunit luni, a decis convocarea pe 4 februarie a Consiliului National al partidului, care urmeaza sa stabileasca un Congres extraordinar, propus pentru 20 februarie, a anuntat liderul formatiunii, Mircea Geoana.
Congresul va stabili conducerea si programul politic al partidului, a precizat Mircea Geoana. "Am avut o dezbatere cu privire la situatia din partid si modalitatile de lansare ale PSD-ului. Am pus in fata colegilor mei doua optiuni: o varianta de a merge accelerat catre clarificarea tuturor problemelor legate de conducerea partidului, de programul nostru politic si de statutul partidului si o alta varianta - aceea de a avea un congres al partidului la o data ceva mai indepartata. Cu o majoritate zdrobitoare, la sugestia mea, am decis in aceasta zi convocarea Consiliului National al partidului pe data de 4 februarie", a declarat Geoana.
El a precizat ca presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, impreuna cu secretarul general, Liviu Dragnea, au fost mandatati pentru intocmirea documentelor CN al PSD. "Conform statutului nostru, Comitetul Executiv National a decis initierea unui Congres care va fi confirmat de Consiliul National, data propusa de Comitetul Executiv National fiind 20 februarie anul curent", a completat Mircea Geoana.