Orasul Navodari va clocoti, si azi, sub impresia unei noi sedinte de consiliu. Si astazi, ca si in celelalte dati, alesii locali vor incerca sa faca ordine in dezordinea creata de Tudorel Calapod, un primar care se chinuie sa treaca prin consiliu, mai mult cu forta, bugetul pe 2008, dar fara sa dea explicatiile de rigoare cu privire la exercitiul bugetar pe 2007. Consilierii asteapta si acum justificarile despre cum au fost cheltuiti banii in 2007, cu precadere in luna decembrie - cand anumite firme prietene primarului au incasat sume enorme -, la fel si navodarenii. Cum insa Calapod refuza sa explice cum a cheltuit banii comunitatii, ii lansam si noi invitatia de a o face, in conditiile in care, de data recenta, primarul "a pus la dispozitia" presei contractul de asfaltare. Vorba vine "a pus la dispozitie", caci asa-zisul contract este o fituica fara valoare si care nu explica, la modul concret, cine si pentru ce ia bani.
Sedinta extraordinara de astazi a fost anuntata, contrar uzantelor, doar telefonic, cu doar o zi inainte. Consilierilor li s-a comunicat, sec, ca trebuie dezbatut bugetul pe 2008 - de fapt revenirea asupra bugetului pe care consilierii au refuzat, la sedinta anterioara, sa-l voteze, din motive lesne de inteles. Primarul nu a oferit nici data trecuta explicatii serioase legate de ceea ce urmeaza sa fie facut pentru oras, lansand in schimb doar o serie de initiative electorale. De data trecuta si pana la invitatia de ieri, primarul nu a dat curs invitatiei de a justifica sumele cheltuite de la buget in 2007, in schimb a depus eforturi in vederea atragerii de sustinatori. Nu ne referim de data aceasta la acele huidume pe care le aduce la sedinte sa faca impresie contra sumei de 50 de mii de lei vechi, ci ne referim la consilieri. Calapod a incercat, din cate ne-au confimat mai multi consilieri locali PSD si PNL, sa-i atraga de partea sa.
Catre cine au fost facute platile din decembrie?

Deocamdata - dar ramane de vazut cum se va incheia sedinta de consiliu local - nici un consilier nu a dat curs invitatiei de a intra in cardasie cu primarul care, desi nu prezinta nici un document justificativ legat de buget, insista ca acesta sa fie votat. Mai mult, sustin consilierii, ei inca asteapta, cu nerabdare, ca primarul sa prezinte exercitiul bugetar pe 2007, si mai ales sa explice platile din luna decembrie, dirijate catre Edil Urban, lucrari de asfaltare, apa si iluminat. Interesant de aflat sunt si firmele si persoanele care stau in spatele lucrarilor pe care le promoveaza cu atata ardoare Calapod. In incheiere, de mentionat ca si azi, ca si data trecuta, este de asteptat ca sala de sedinta sa se umple de persoane arvunite sa faca spectacol. Cu toate acestea, directorul Politiei Comunitare nu pare interesat sa ia masuri, de vreme ce instigatorii de la intrunirea trecuta n-au fost deranjati nici macar cu o mustrare. Daca situatia va continua in acest fel insa, consilierii si viceprimarul sunt hotarati sa apeleze la DNA si DIICOT, pentru a denunta abuzurile primarului, a secretarei care nu a pus nici pana la aceasta data la dispozitia Consiliului procesul verbal al sedintei din data de 31 decembrie, cat si a juristei din cadrul primariei.