Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat ieri ca l-ar prefera invingator pe Traian Basescu, desi recomanda electoratului PRM sa boicoteze turul doi.
C.V. Tudor a precizat ca cererea sa de neprezentare la turul doi este valabila in cazul in care alegerile, pe care le considera a€žfraudatea€œ, nu sunt anulate.
a€žNu suntem la remorca Alianteia€œ, a accentuat Vadim Tudor. a€žDaca ar fi sa aleg intre Basescu si Nastase, l-as alege pe Basescua€œ, a tinut sa adauge totusi liderul PRM. a€žÃŸi Basescu are pacatele lui, dar are o vina infinit mai mica decat Nastasea€œ, a continuat liderul PRM, adaugand ca in perioada guvernarii Nastase au fost vandute Petrom, Distrigaz, Electrica si au fost facute datorii foarte mari. Vadim Tudor a adaugat ca i-a propus lui Traian Basescu ca formatiunile pe care le conduc a€žsa nu intre in Parlamenta€œ, pentru a sanctiona frauda. a€žEl a spus ca va reflecta. Normal, nu-i de capul luia€œ, a mai precizat peremistul.
Potrivit declaratiilor sale, C.V. Tudor i-a sugerat miercuri lui Traian Basescu, intr-o convorbire telefonica, sa nu se prezinte la turul doi, pentru a nu legitima a€žfraudaa€œ de la 28 noiembrie. Acelasi mesaj i-a fost transmis lui Basescu si prin intermediul liderului BNS Matei Bratianu, care a avut recent o intalnire cu candidatul D.A.