Deputatul doljean Horatiu Buzatu prevede un absenteism în masa din partea social-democratilor la sesiunea extraordinara la care se vor lua în discutie cazurile Mitrea si Nastase. Sesiunea extraordinara a parlamentului de saptamâna viitoare, la care vor fi luate în dezbatere cazurile Mitrea si Nastase, provoaca deja reactii aprinse în rândul politicienilor. Acestia s-au grabit sa arate cu degetul spre PSD, spunând ca, în cazul în care alesii social-democrati vor face un pas înapoi, ca si la sfârsitul sesiunii trecute, acestia pot fi acuzati ca sprijina coruptii din partid. Deputatul doljean Horatiu Buzatu, redevenit anul acesta liberal de Bucuresti, a declarat ca gestul facut de pesedisti în sesiunea trecuta, când multi dintre parlamentarii cu trei trandafiri nu s-au prezentat la vot la discutarea avizelor pentru începerea urmaririi penale în dosarele Mitrea si Nastase, a afectat imaginea tuturor parlamentarilor. "Se stie ca saptamâna viitoare va avea loc sesiunea extraordinara, convocata de biroul permanent al Camerelor. Aceasta sesiune extraordinara este determinata de absenteismul reprezentantilor PSD, manifestat înca de la finalul sesiunii precedente, tertip prin care PSD încearca sa îi protejeze si de aici înainte pe cei doi exponenti ai coruptiei din PSD. Partidul se gaseste în fata unui moment extrem de important. Ei au datoria de a elimina suspiciunile care planeaza asupra parlamentului, pentru ca nu toti parlamentarii se împotrivesc începerii urmaririi penale împotriva lui Adrian Nastase si Miron Mitrea, ci doar aceia care sunt colegi de partid cu respectivii parlamentari PSD", a spus Buzatu. 
Buzatu: PSD nu se va prezenta la vot Liberalul e de parere ca o reactie probabila a pesedistilor din cele doua Camere este boicotarea pentru a doua oara a votului, fapt care ar duce la o noua amânare a deciziei. Potrivit deputatului, în urma acestei situatii, parlamentul se va putea dezice de alesii PSD, partidul putând fi învinovatit pentru sprijinirea institutionalizata a coruptilor din formatiunea politica. "Mie îmi este teama ca PSD va lua decizia de a nu se asigura prezenta la vot, de a se consemna înca o data lipsa de cvorum si deci de a se produce amânarea deciziei. Cred ca, daca se va manifesta acelasi scenariu care s-a manifestat acum câteva luni, PSD va putea fi învinuit ca sprijina institutionalizat coruptii din partid si coruptia ca fenomen în România", a precizat Buzatu. 
Calin: Votez asa cum îmi dicteaza constiinta Reactia anticipata de liberalul doljean de Bucuresti a fost ieri oarecum confirmata de deputatul PSD de Dolj, Ion Calin, care a afirmat ca, desi nu s-a hotarât, deocamdata, cum va vota, dosarele celor doi fosti demnitari miros de la distanta a politica, fiind de fapt niste "facaturi", de care sunt constienti toti parlamentarii. "Cei care am fost prezenti am si votat, cum ne-a dictat constiinta pentru ca nu a fost nici un ordin politic. Au fost dezbateri aprinse si în comisie pentru ca atunci când o institutie a statului vine cu o miscare clara în justitie, e normal sa fie si parlamentari care sa fie împotriva. Si nu numai de la PSD, au fost si de la PD-L. Eu voi vota asa cum îmi dicteaza constiinta, mai analizez odata raportul si voi vedea. Votul e secret", a spus deputatul Ion Calin.