Colegiul Director al PDL, care va avea loc azi, urmeaza sa valideze listele de candidati pentru toate colegiile uninominale si va aproba strategia electorala, bazata pe sloganul "PDL. Tine cu tine" si pe mesajul national de campanie "Ei cu ei. Noi cu voi".
Liderii democrat-liberali au convocat reuniunea Colegiului Director al PDL, care urmeaza sa se desfasoare luni, la Palatul Parlamentului. In cadrul acestei sedinte, PDL va valida listele de candidati ai partidului in alegerile uninominale intrucat democrat-liberalii vor sa incheie procesul de depunere a listelor de candidati la birourile electorale.
De asemenea, liderii PDL vor aproba strategia electorala a partidului la nivel national. Strategia de campanie a PDL a fost elaborata de mai multi consultanti si analisti politici: Adrian Tibu, fost purtator de cuvant al Ministerului Agriculturii in mandatul lui Gheorghe Flutur, jurnalistul Traian Ungureanu, fostul ziarist Carol Sebastian. Potrivit unor surse democrat-liberale, la elaborarea strategiei electorale a contribuit si consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu. Strategia de comunicare la nivel national a PDL va fi elaborata de firma GMP, a lui Felix Tataru.
Strategia electorala a democrat-liberalilor va fi bazata pe sloganul national "PDL. Tine cu tine" si pe mesajul electoral "Ei cu ei. Noi cu voi", care va fi transmis printr-o campanie nationala de promovare a PDL.
Fecare candidat va avea libertatea de a avea un slogan propriu, teme de campanie personale si actiuni electorale individuale, care sa il defineasca si sa il individualizeze in raport cu contracandidatii sai, dar si cu restul candidatilor PDL.
Toti candidatii PDL trebuie sa sustina ideile, tezele si principiile prezentate in Programul de guvernare, anuntat sub deviza "Gandim altfel". Acesta urmeaza sa fie prezentat, in principalele orase din tara, in perioada campaniei electorale, de catre Theodor Stolojan. Prim-vicepresedintele PDL nu va candida in alegeri, fiind desemnat candidat al partidului pentru functia de prim-ministru.
Unii lideri PDL intentionau sa abordeze, in reuniunea Colegiului Director, inclusiv problema oportunitatii unei motiuni de cenzura, ca demers de imagine indreptat impotriva "guvernarii PNL-PSD". Se pare ca democrat-liberalii nu vor initia un asemenea demers, avand deja semnale publice ca doar PRM se va alia motiunii PDL, ceea ce ar readuce in prim-plan recentul scandal al sustinerii lui Corneliu-Vadim Tudor pentru functia de vicepresedinte al Senatului.