Social-democratii olteni au criticat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, faptul ca democrat-liberalii au atacat in contencios-administrativ hotararea de consiliu referitoare la repartizarea fondurilor pe unitatile administrativ-teritoriale.
Andrei Iordache, purtatorul de cuvant al PSD Olt, si Marius Oprescu, presedintele PSD Slatina, au criticat aspru decizia democrat-liberalilor din judet, dar si faptul ca Institutia Prefectului s-a implicat in atacarea hotararii referitoare la repartizarea fondurilor pe unitatile administrativ-teritoriale, motiv pentru care, in prezent, bugetele primariilor sunt blocate. "Dupa ce Consiliul Judetean Olt, legal constituit, a aprobat o hotarare prin care au fost impartiti banii catre administratiile locale din judet, Institutia Prefectului, la interventiile tipice ale primarului Darius Valcov, a atacat in instanta hotararea. Acum au cerut stramutarea procesului in alt judet", a precizat Iordache.
"Darius Valcov se comporta ca pe propria mosie"
Orice hotarare atacata la instanta de contencios-administrativ se suspenda de drept, prin urmare, bugetele primariilor locale sunt blocate. "Prin aceasta initiativa, Darius Valcov se comporta ca pe propria mosie. Mii de locuitori ai judetului sufera pentru ca bugetele primariilor nu pot fi constituite. Valcov si-a inceput campania electorala in cadrul ultimei sedinte de consiliu judetean, cand a facut circ. Cred ca este prea mult sa blochezi activitatea a 112 primarii doar pentru ca el nu se mai satura cu banii slatinenilor", a adaugat purtatorul de cuvant al PSD Olt.
Sedinta CJ Olt in care a fost votat bugetul judetului s-a tinut printre huiduieli si tipete. Darius Valcov, primarii si peste o suta de simpatizanti ai PD-L din judet, precum si senatorul Mihai Nita si deputatii Daniel Barbulescu si Nicolae Stan s-au aflat printre cei care au contestat faptul ca fondurile cele mai multe de la CJ le vor primi administratiile locale pesediste.
Ei au reclamat faptul ca pentru administratiile locale conduse de primari ai PD-L s-au repartizat sume prea mici fata de cele care le-au revenit primariilor pesediste. In replica, Paul Stanescu, presedintele CJ Olt, le-a spus celor prezenti ca primariile PD-L au primit deja bani cu destinatie directa fara a mai trece prin consiliu. Aceeasi idee au sustinut-o si Iordache, si Oprescu. "Primariile PD-L au primit cu mult timp inainte bani direct de la guvern, ocolind consiliul judetean. Un exemplu concludent este chiar Primaria Colonesti, care cu o zi inainte de sedinta-minune a primit bani pentru cheltuieli curente si de capital", au explicat cei doi.