Parchetul Suceava a finalizat ancheta si a dispus trimiterea in judecata a lui Brandusel Nichitean pentru frauda electorala. Pentru aceasta fapta, Nichitean, care a fost la un pas de Parlamentul Romaniei si care ulterior a fost exclus din Partidul Democrat, risca de la sase luni la cinci ani de inchisoare.
Nichitean a fost ales senator pe listele Aliantei D.A. si s-a ales cu dosar penal dupa ce a fost dovedit ca a votat in cinci localitati din judet - Suceava, Serbauti, Calafindesti, Calinesti Enache si Mariteia, in primul tur al alegerilor generale. Imediat dupa ce reprezentantii Biroului Electoral Judetean au descoperit fapta sa, Nichitean s-a internat in spital cu diagnosticul “pierderea temporara a facultatilor mintale“.
Ulterior, el a declarat ca a votat in mai multe locuri tocmai pentru a dovedi ca este posibila fraudarea alegerilor si intentiona sa faca public demersul sau, dar i s-a facut rau si, in loc sa ajunga la BEJ, a ajuns la spital.
Dosarul de cercetare penala a fost intocmit in urma sesizarii venite de la BEJ. Cazul Nichitean a fost cercetat de Politie, dosarul fiind ulterior inaintat la Parchetul Suceava.