Oficialii braileni ataca din ce in ce mai des municipalitatea galateana. Mai nou, conducerea CJ a luat in ris calitatea lucrarilor din noul cartier, cel dintre Galati si Braila.

Presedintele CJ Braila a declarat recent pentru presa braileana ca ceea ce s-a construit pina acum in Cartierul "Dimitrie Cantemir", mai ales pe partea de canale de scurgere, este o rusine care strica imaginea judetului.

Acesta a declarat pentru presa locala: "Toata sistematizarea zonei va iesi la licitatie foarte curind si noi n-o sa tinem cont de ce au facut ei acolo. Normal, nu sintem batuti in cap sa darimam blocurile pe care le-au facut, dar cu utilitatile sint doua solutii: una se numeste anularea autorizatiilor - ceea ce s-a si inceput de catre Prefectura Brailei si o sa avem o interventie si noi - si revenirea la starea initiala a terenului, deci dezafectarea cladirilor existente sau, doi, exista tot in Legea 50, dupa cum m-au informat juristii, se poate trece in patrimoniul public al judetului Braila toata investitia care s-a realizat acolo si pe urma vor urma intrebari: de ce s-a intimplat treaba asta sau de ce s-a construit ilegal?".

Raport la sedinta CL

In replica la declaratiile facute de oficialul brailean, primarul Dumitru Nicolae a tinut sa dea asigurari ca ceea ce s-a construit in cartierul "Dimitrie Cantemir" nu reprezinta o rusine pentru nici un judet. Mai mult decit atit, edilul sef a lasat sa se inteleaga ca ziaristilor le apartine o parte din vina izbucnirii scandalului referitor la cartierul mentionat.

"Eu ma bucur ca ziarele noastre si cele de la Braila nu fac altceva decit sa... Lucrarile pentru ceea ce inseamna canalizare nu se fac aiurea, ci asa cum trebuie sa fie", a declarat primarul Dumitru Nicolae.

Edilul sef a mai precizat si ca la sedinta Consiliul Local, ce va avea loc in aceasta saptamina, va fi prezentat un punct de vedere in ceea ce priveste neintelegerile cu partea braileana referitoare la Cartierul "Dimitrie Cantemir". In plus primarul Nicolae a tinut sa sublinieze ca "cele 1.000 de hectare din judetul Braila sint proprietatea Consiliului Local si a municipiului Galati".