Emil Boc, primarul Clujului si presedintele PD, va accepta sa i se micsoreze indemnizatia de edil-sef al municipiului. El a aflat ca Filiala PSD Cluj intentioneaza sa ceara consiliului local scaderea indemnizatiei primarului, pentru ca acesta lipseste din localitate pentru rezolvarea problemelor de partid la Bucuresti.
Alexandru Lapusan, consilier local din partea PSD Cluj si, in acelasi timp, presedinte al organizatiei din municipiu, a anuntat ieri ca intentioneaza sa inainteze o propunere de hotarare de consiliu local cu privire la reducerea indemnizatiei primite de primarul Emil Boc pentru activitatea desfasurata in municipiu. El a sustinut ca acest lucru este urmare a faptului ca primarul lipseste din localitate cel putin o zi pe saptamana. Reducerea indemnizatiei s-ar ridica la aproximativ 20%.
In replica, primarul clujean Emil Boc a declarat ca de acum inainte va pleca la Bucuresti pentru rezolvarea problemelor de partid doar o zi pe saptamana si, daca va fi cazul, va solicita ca aceasta sa nu-i fie platita, chiar daca in Capitala va face demersuri pentru rezolvarea unor probleme cu care se confrunta comunitatea clujeana, cum ar fi proiectul autostrazii sau altele de acest gen. „Eu plec la Bucuresti si pentru a rezolva unele probleme ale Clujului, cum este centura ocolitoare, dar pentru a nu exista comentarii, imi iau concediu fara salariu pe acele zile“, a afirmat Boc.
El a mai spus ca, pentru a putea sa se dedice activitatii de primar in cea mai mare parte a timpului si pentru a nu fi acuzat ca nu este in Cluj-Napoca in zilele lucratoare, a decis sa participe la sedintele saptamanale ale PD si ale Aliantei D.A. sau ale Coalitiei guvernamentale in zilele de duminica.