Premierul desemnat Emil Boc a declarat miercuri, inaintea discutiilor PDL-PSD, ca prioritatile noului Guvern vizeaza competente si domenii de activitate, si ca negociatorii pe tema portofoliilor nu pretind functii in Guvern, pentru a nu fi suceptibili ca si-ar apara propriile interese. "Venim cu un set de prioritati pe competente si domenii. Speram ca vom iesi cu cele mai bune solutii in urma negocierilor pe care le vom avea. Premisa este ca prioritatile legate de compentente si domenii vor realiza cea mai buna formula guvernamentala", a spus Emil Boc, inaintea negocierilor PDL-PSD.
El a sustinut ca delegatia negociatorilor PDL nu include niciun nume de posibil ministru. "Delegatia nu cuprinde persoane care sa opteze pentru vreo pozitie ministeriala, sa nu se consisdere ca ar putea influenta negocierile, sa nu fie susceptibila ca si-ar apara propriul interes", a explicat Boc.
Din delegatia initiala de 5 negociatori lipseste Vasile Blaga, fiind prezenti la discutiile cu PSD Emil Boc, Theodor Stolojan, Adriean Videanu si Gheorghe Flutur.
Din partea PSD, la intalnire participa Emil Boc, Gheorghe Flutur, Adriean Videanu si Theodor Stolojan. Delegatia social-democrata este formata din Mircea Geoana, Miron Mitrea, Marian Vanghelie, Viorel Hrebenciuc, Liviu Dragnea, Daniela Popa si Viorel Herbenciuc.