Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat luni, dupa intalnirea cu UDMR, ca optiunea democrat-liberalilor este sa aiba UDMR in orice formula de guvernare pe care o vor concepe, precizand ca acest lucru inseamna ca reprezentantii Uniunii sustin o guvernare in jurul unui premier PD-L. "Optiunea noastra este sa avem UDMR in orice formula de guvernare pe care o vom concepe", a spus Emil Boc, la finalul negocierilor dintre liderii PD-L si UDMR.
Intrebat daca Uniunea sustine varianta unui Executiv condus de un premier democrat-liberal, Emil Boc a raspuns: "Din moment ce UDMR este aici si si-a anuntat, dupa intalnirea de la Cotroceni, sprijinul, pornim de la premisa ca aceasta guvernare este in jurul unui premier PD-L".
Boc a mentionat ca decizia privind includerea UDMR in formula de guvernare viitoare va fi aprobata in cadrul Biroului Permanent National al partidului.
Presedintele PD-L a mentionat ca in materia programului de guvernare nu exista diferente intre conceptia democrat-liberalilor si cea a UDMR. El a dat ca exemplu de puncte de vedere comune necesitatea mentinerii cotei unice de impozitare, neimpozitarea profitului reinvestit in tehnologie si pentru crearea de noi locuri de munca si respectarea principiului solidaritatii active, promovat in cadrul familiei comune a celor doua formatiuni - familia popular europeana - potrivit caruia statul trebuie sa acorde sprijin doar celor aflati in nevoie si nu sa acorde sprijin generalizat.
Potrivit lui Boc, alte optiuni comune ale celor doua formatiuni politice sunt reforma administatiei centrale si locale, modernizarea infrastructurii, reabilitarea termica. "Am apreciat faptul ca UDMR a fost prima formatiune politica care si-a exprimat intentia de a veni intr-o colaborare guvernamentala impreuna cu PD-L si punctul nostru de vedere este ca vom intra in Biroul Permanent National si optiunea noastra este sa avem UDMR in orice formula de guvernare pe care o vom putea concepe", a spus presedintele PD-L.
Intrebat daca UDMR va sprijini o eventuala propunere de premier din partea PD-L, presedintele democrat-liberal a lasat ca acest lucru se va intampla. "Din moment ce UDMR, si domnul presedinte este aici, si-a anuntat inca de la prima intalnire de la Cotroceni sprijinul pentru o colaborare cu PD-L, evident ca pornim de la premisa ca aceasta guvernare este in jurul unui premier al PD-L", a opinat Emil Boc.