Presedintele PD, Emil Boc, a refuzat ieri sa spuna daca il va exclude din partid, asa cum se angajase in urma cu cateva luni, pe Ionel Mantog, liderul PD Gorj, cercetat penal de Directia Nationala Anticoruptie (DNA). "Daca se va lua o asemenea decizie, va vom anunta", a spus Boc. Desi Mantog a fost vazut in sediul PD in timpul sedintei de ieri, Boc a sustinut ca liderul PD Gorj nu a fost prezent in sala de sedinte.
Reamintim ca, in luna mai, Emil Boc anunta ca partidul ii va exclude pe acei membri impotriva carora se va incepe urmarirea penala pentru cazuri de coruptie. Saptamana trecuta, fostul secretar de stat PD, Ionel Mantog, s-a prezentat la DNA pentru a lua la cunostinta acuzatiile aduse in dosarul "Stramutatilor de lux".
La iesirea din sediul DNA, Mantog a declarat ca procurorii anticoruptie i-au prezentat materialul de urmarire penala si ca ancheta in cazul sau s-a finalizat. Fostul secretar de stat a mai spus ca se considera o victima si ca "acuzatiile sunt nefondate, chiar foarte nefondate". "Imi voi demonstra nevinovatia in instanta", a sustinut acesta.
Mantog, fost secretar de stat pe probleme de minerit in Ministerul Economiei, a fost pus sub invinuire pe 28 martie 2006. DNA l-a acuzat ca a folosit, direct sau indirect, informatii care nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii atat pentru el, cat si pentru alte persoane a unor sume de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite. Infractiunile pentru care este cercetat Mantog, prevazute de legea privind fapte de coruptie, sunt pedepsite cu inchisoare de la unu la cinci ani. Potrivit procurorilor, Mantog ar fi incalcat articolul 12 din Legea nr. 78/2000, referitor la "folosirea in orice mod direct sau indirect de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii".