Liderul PD-L, Emil Boc, a declarat, dupa intalnirea cu liderii UDMR, ca democrat-liberalii negociaza in continuare, ca nu poate preciza niciuna dintre solutiile analizate ci doar ca PD-L discuta cu PSD pentru incheierea unui Parteneriat cu Romania, si ca negocierile continua si cu UDMR.
"Negociem, aceasta este concluzia intalnirii cu UDMR. Negociem, negociem, negociem. Continuam negocierile cu UDMR si PSD. Nu vreau sa avansez solutii absolutiste sau nihiliste in momentul in care suntem in negocieri", a spus Emil Boc, dupa intalnirea cu UDMR. El a preferat sa evite raspunsurile la intrebarile puse de ziaristi, precizand scurt: "Avansarea solutiilor poate periclita procesul de negociere. Suntem in discutii cu PSD pentru incheierea unui Parteneriat pentru Romania. Suntem in discutii cu UDMR, pentru ca a fost primul care si-a aratat disponibilitatea de a fi alaturi de PD-L".
Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat miercuri ca, in urma intalnirii cu liderii PD-L, democrat-liberalii isi mentin pozitia ca reprezentantii Uniunii sa faca parte din viitoarea formula guvernamentala. "Suntem de acord, in continuare, ca PD-L si UDMR vor colabora in interesul noului Guvernm, iar colegii nostri din PD-L isi mentin pozitia ca UDMR trebuie sa fie prezent in noua coalitie si in viitorul Guvern", a declarat liderul UDMR. El a spus ca UDMR va continua negocierile in legatura cu conditiile unei astfel de prezente intr-o formula guvernamentala.