Presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, a anuntat ieri ca a strans 80.000 de semnaturi pe care i le va inainta primarului Emil Boc pentru a-l ajuta in demersurile sale pe langa Guvern in favoarea continuarii lucrarilor la autostrada Brasov-Bors. Listele cu semnaturi cantaresc aproximativ zece kilograme si au fost stranse in perioada aprilie-iunie a anului trecut.
“Toata lumea sustine autostrada Brasov-Bors, inclusiv domnul Boc, dar realitatea este ca in buget nu sunt cuprinsi bani pentru acest proiect. La nivel declarativ, autostrada este sustinuta, dar banii nu ajung decat pentru plata lucrarilor deja efectuate. Vrem sa-l ajutam pe Emil Boc sa aiba un bun dialog cu ministrul Transporturilor, care ii este subordonat pe linie politica“, a afirmat Lapusan.
Liderul PSD din Cluj a mai spus ca, probabil,va fi facuta si o copie dupa aceste liste pentru premierul Tariceanu.
Autostrada Brasov-Bors a fost una dintre primele teme de discutie ale premierului Tariceanu, care a anuntat inca de la instalarea la Palatul Victoria ca va fi reanalizat contractul cu firma americana Bechtel, care primise de la Guvernul Nastase incredintarea fara licitatie a efectuarii lucrarilor. Bugetul disponibil pentru autostrada Brasov-Bors a fost unul dintre subiecte discutate, in cursul lunii trecute, in cadrul Coalitiei, liderul UDMR, Markó Béla, declarand ca lucrarile vor continua, dar ca vor fi sustinute cu fonduri mai reduse. Compania americana Bechtel International construieste Autostrada Transilvania in baza unui contract in valoare de 2,2 miliarde de euro, finalizarea lucrarilor fiind programata pentru 2012. Insa, potrivit lui Lapusan, in bugetul pe acest an au fost cuprinse doar 200 de milioane de euro pentru lucrari, cand de fapt ar fi fost nevoie de cel putin 600 de milioane de euro.