Presedintele PD-L, Emil Boc, a declarat luni, dupa negocierile purtate cu lideri ai UDMR, ca, "din acest moment, nu este exclusa nicio varianta de guvernare", si ca "cercul se inchide, incet", in urmatoarele ore urmand a se lua o decizie privind viitoarea guvernare. "Evident ca vom avea o decizie in Biroul Permanent National, dar nicio varianta nu este exclusa din acest moment", a afirmat Boc.
El a mai spus ca, in opinia sa, "cercul se inchide, incet, incet", refuzand, insa sa precizeze partidele care vor fi incluse in acest cerc. "Mai aveti rabdare cateva ore, pentru a lua o decizie politica, pentru ca de trei zile discutam. Eu cred ca este timpul si al deciziilor", a fost de parere Boc.
Intrebat daca la Cotroceni se va inchide "cercul" despre care a vorbit, Boc a raspuns afirmativ. "In privinta premierului, da", a mentionat liderul PD-L.
Pe de alta parte, presedintele UDMR, care a iesit la declaratii alaturi de liderul PD-L a declarat ca, in ceea ce priveste UDMR, Uniunea a preferat si ar prefera o coalitie PD-L-PNL-UDMR. "Noi am fi preferat si am prefera o coalitie PD-L-PNL-UDMR, dar tine de decizia colegilor din PNL sau a tinut de decizia lor sa accepte sau sa nu accepte o astfel de coalitie".