Emil Boc, presedintele PD-L, a declarat marti ca va demisiona din functie imediat dupa alegerile generale in cazul in care se va forma un viitor guvern fara democrat-liberali. "Daca nu duc, in calitate de presedinte, PD-L la guvernare, demisionez in secunda doi cand se formeaza un guvern fara PD-L. Principalul meu angajament este sa duc PDL la guvernare si sunt convins ca partidul are si resursele umane pentru a avea un premier care sa duca partidul la guvernare, cu o echipa de ministri performanta, cu un program de guvernare care sa ofere credibilitate in ochii romanilor", a declarat Boc.
El a precizat ca nu vrea sa se inteleaga o suprapunere a calitatii de presedinte de partid cu cea de premier. "Sunt presedintele PDL si voi face tot ce imi sta in putinta pentru a duce PDL la guvernare", a spus Boc, care a sustinut ca, deocamdata, preocuparea sa este sa ramana primar al Clujului, nu sa devina prim-ministru. "Eu am o misiune foarte importanta, pe care mi-au dat-o clujenii, prin vot uninominal, aceea de a conduce destinele acestui oras. Deocamdata, in acest moment, aceasta este preocuparea principala. Preocuparea mea de baza este si ramane Primaria Cluj-Napoca. Eu sunt primar al municipiului Cluj-Napoca si avem o decizie a Biroului Permanent National al PD-L, conform careia niciun ales local ales prin vot uninominal nu va participa la competitia din aceasta toamna", a explicat liderul PD-L.
El mentionat ca nu are in vedere, in momentul de fata, varianta ocuparii unei functii de premier. "Nu am in vedere o asemenea alternativa si ipoteza. Misiunea mea este, ca presedinte, sa duc PDL la guvernare, iar ca primar sa imi onorez votul in fata clujenilor", a spus Emil Boc.
Presedintele PDL a adaugat ca pentru a duce partidul la guvernare va lua "cele mai bune masuri" in vederea atingerii acestui obiectiv. Printre acestea se numara alegerea unui premier capabil sa fie un "motor" al campaniei electorale si cu credibilitate in castigarea alegerilor. "Va urma o selectie pertinenta si performata, capabila sa aduca voturi, pentru cei care vor candida in colegiile uninominale. Oameni onesti, cu integritate politica, capabili de a sta intre oameni si a asculta nevoile lor si a le rezolva", a aratat Boc.