Iarasi sunt obligat sa scriu despre cel mai sinistru produs al unei democratii de fatada: ambasadorul american Gitenstein, care se poarta ca un veritabil vechil pe mosia lu‘ ma-sa. Doar ca mosia este Romanika, dar probabil ca a gasit el prin Vechiul Testament o referire la cine ce drepturi are asupra teritoriului asta, altminteri nu se poate explica aplombul cu care se pronunta asupra unor subiecte care tin de politica interna, in raport direct cu suveranitatea poporului roman.
Doar ca pentru aceasta jigodie poporul roman nu a existat niciodata. Daca ar fi existat, nu s-ar fi purtat cum se poarta. Sa ne intelegem bine: Parlamentului Romaniei nu-i este interzis, de niciun Tratat European si de nicio norma juridica internationala, sa se pronunte sau sa legifereza ce vrea el. Cunoastem foarte bine care sunt limitele legiferarii, care sunt raporturile intre legislatia nationala si cea europeana. Nimic nu interzice Romaniei, prin Parlamentul sau, sa schimbe ce e de schimbat in functionarea unei Agentii a statului roman, mai ales cand aceasta o ia razna si se pune deasupra legii. Si cu toate astea, Gitenstein a cuvantat: "In acest moment, orice initiativa de a redeschide subiectul modificarii legii ANI ar fi o idee foarte proasta si nu ar fi bine primita de MCV, de UE si de SUA. Cred ca Parlamentul si guvernarea ar trebui sa dea dovada de multa precautie in aceasta privinta." Apropo: cine este MCV, jupane? E din seria SUA si UE? De cand a ajuns un mecanism tehnic, gestionat de niste birocrati rupti de realitate de la Bruxelles, absurd si folosit abuziv, pe picior de egalitate cu state si organizatii multinationale?
Nu scrie nicaieri ca Ministerul Justitiei trebuie sa consulte Agentia, care este un simplu executant, asupra intentiei de a elabora un Codex al incompatibilitatilor. Acel Codex, conform legii, dupa elaborare, va fi supus dezbaterii publice, si atunci poate sa "ciripeasca" si draga de ANI, care si-a luat-o in cap si da ordine si Executivului, si Parlamentului, de pe pozitia ei de politie politica a cuplului basescu-macovei.
Vad ca reprezentantul "prietenului" de peste Marea Balta a anulat dintr-un condei suveranitatea fiecaruia dintre noi si a natiunii romane. Si astia vor sa credem ca sunt farul democratiei in lume? Cat de prosti ne cred? Dar nu-i nimic: ce-si face omul cu mana lui, lucru manual se cheama...
Cum era aia a lui Pastorel, cu soldatul rus? "Soldat rus, soldat rus/Cine te-a pus acolo sus?/Te iubesc popoarele, sau iti put picioarele?" Gasim noi o rima la american!