DeCeNews informeaza : Iliescu: Maries este un impostor. El nu a fost la Intercontinental pe 21
Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirma ca actuala conducere a Parlamentului se face vinovata de invitarea presedintelui "Asociatiei 21 Decembrie 1989", Teodor Maries, la Adunarea Omagiala consacrata Revolutiei Romane din Decembrie 1989, a apreciat.
Fostul sef de stat sustine ca Teodor Maries nu a participat la Revolutia din decembrie 1989.
"O veritabila ‘blasfemie‘ a constituit-o subminarea Adunarii omagiale a Parlamentului prin invitarea la luarea de cuvant a lui Teodor Maries - un impostor, care nu se stie prin ce imprejurari a ajuns in functia de presedinte al ‘Asociatiei 21 Decembrie‘. Asociatia a fost fondata de aceia care s-au aflat in noaptea de 21 decembrie 1989 la Baricada de la Intercontinental. Teodor Maries nu a fost la Baricada! Nu prea se stie unde se afla, in general, in acel timp. Originar din Caransebes, unde era portar, dupa informatia data de el, la o obscura echipa de fotbal, nu se stie prin ce imprejurari a ajuns la Bucuresti. Nu se stie daca are vreo calificare si... unde a lucrat. Prima sa aparitie ‘remarcata‘ a fost in grupul de huligani, care au devastat cladirea Guvernului in ziua de 18 februarie 1990. Apoi a aparut in grupul provocatorilor la violentele din Piata Universitatii. Cu ce autoritate poate vorbi acest individ in numele revolutionarilor? Prezenta sa este compromitatoare intotdeauna", sustine presedintele de onoare al PSD pe blogul sau.
Sedinta solemna a Parlamentului dedicata Revolutiei din 1989 s-a transformat, marti, intr-un scandal, dupa ce reprezentantul Asociatiei 21 Decembrie, Doru Maries, a spus ca Ion Iliescu este "un criminal", ceea ce a determinat vociferari ale opozitiei si parasirea salii de plen de catre PSD. Maries a spus ca fostul presedinte Ion Iliescu "este principalul beneficiar al crimelor de la Revolutie"