Democratul Vasile Blaga a sustinut ca actiunea PSD, PNL, PRM si PC de suspendare a lui Traian Basescu este o rafuiala politica si o reglare de conturi. Secretarul general al PD a precizat, in plenul sedintei comune, ca reprezentantii partidelor care au initiat si sustinut suspendarea sefului statului sunt motivati in aceasta actiune de de "un interes meschin si murdar: mentinerea unui sistem care functioneaza in folosul politicienilor, si nu al cetatenilor".
"Regizorii acestui sistem sunt cunoscuti, iar semnatarii cererii de suspendare nu sunt decat actorii trimisi sa interpreteze o partitura compusa de altii", a spus Blaga. El a invocat avizul Curtii Constitutionale, document care, potrivit interpretarii sale, arata faptul ca seful statului "nu trebuie sa fie un presedinte-momaie, care sa se lase jucat pe degete de grupurile de interese, si nu trebuie sa fie nici un actor pasiv, care sa inchida ochii la incalcarile legii sau la nedreptatile care ii afecteaza grav pe cetateni". Blaga a sustinut pozitia presedintelui Basescu referitoare la rezolvarea situatiei printr-o confruntare in fata electoratului, un electorat de care, potrivit democratului, atacatorii presedintelui se tem. "Este evident ca nu avem de-a face cu o problema de respectare a Constitutiei. Este o rafuiala politica. O reglare de conturi, si nimic mai mult. O confruntare care ar trebui sa se poarte in fata electoratului. Insa cei care ataca cu atata inversunare traiesc cu spaima alegerilor in suflet", a precizat senatorul PD.
Democratul Vasile Blaga a mai aratat ca presedintele Basescu a incalcat intr-adevar o lege, dar nu Constitutia, ci "legea tacerii, Omerta, care este legea fundamentala a Mafiei". "Autorii cererii de suspendare au afirmat si sustin ca presedintele este izolat, ca Partidul Democrat este izolat. Poate ca asa este. Presedintele Traian Basescu si Partidul Democrat sunt intr-adevar izolati de mlastina politica si economica in care se afunda tot mai mult reforma promisa romanilor", a spus liderul democrat. La finanul interventiei sale, Blaga a concluzionat ca cei care voteaza in favoarea suspendarii presedintelui Traian Basescu vor vota pentru insasi suspendarea vointei electoratului. "Orice ar face totusi, nu vor putea sa suspende si electoratul", a incheiat Blaga.