Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, afirma ca primariile trebuie sa fie principalele beneficiare ale descentralizarii, nu consiliile judetene. Democrat-liberalul apreciaza ca, in caz contrar, exista riscul infiintarii unor "guverne locale", ce ar transforma descentralizarea intr-un "un fel de baroniat" .
"Daca nici acum nu facem descentralizare, cand presedintele Romaniei a fost primar la Bucuresti, primul-ministru a fost primar la Cluj, atunci nu mai facem nimic. Guvernul isi propune sa treaca peste orice orgolii si sa facem pana la 30 septembrie standardele de cost pentru fiecare serviciu public. Nu se mai amana absolut nimic. Guvernul este un mecanism greoi, un motor mare la care, daca atasezi 3.000 de motorase mai mici, lucrurile vor merge mult mai bine", a spus Blaga, la Costinesti
Vasile Blaga a mai mentionat ca el pledeaza pentru un transfer directionat catre primarii, si mai putin catre consiliile judetene.
"Noi si colegii de guvernare aveam viziuni diferite despre descentralizare. PDL nu doreste sa inlocuiasca guvernul de la Bucuresti cu 41 de guverne mai mici. Un guvern puternic este cel care transmite autoritate si fonduri catre teritoriu, catre primaria si consiliul local. Doar ce nu poate gestiona primaria sa fie transferat catre consiliile judetene. Nu dorim sa infiintam guverne locale. Altfel nu vom face descentralizare, ci un fel de baroniat", a continuat Blaga.