Secretarul general al PD, Vasile Blaga, dezminte acuzatiile aduse de Mugur Ciuvica, referitoare la initierea de catre Ministerul Administratiei si Internelor a doua hotarari de guvern care ar fi adus beneficii unui dezvoltator imobiliar si anunta ca il va da in judecata pe presedintele GIP.
In realitate, arata Vasile Blaga intr-un comunicat al PD facut public ieri, cele doua hotarari au avut scopul de a permite Politiei Romane derularea unor proiecte importante - construirea unui garaj cu sase etaje pentru parcul auto al institutiei, respectiv infiintarea unui Centru National de Comunicatii si Informatica, indispensabil in vederea construirii Sistemului Informatic Schengen II.
Astfel, prin HG nr. 477/2006, o constructie aflata in administrarea MAI, din Strada Dinu Vintila nr. 6-6A, a fost trecuta din domeniul privat al statului in domeniul privat al acestuia. Aceasta cladire, care fusese preluata de MAI cu titlu gratuit de la "Uzinele Chimice Romane" in 1995, urma sa fie transformata intr-un garaj. Dupa ce s-a stabilit in urma unei expertize ca imobilul nu corespunde din punct de vedere tehnic, s-a decis demolarea acestuia, devenind astfel necesara trecerea din domeniul public in cel privat.
PD sustine ca cele doua hotarari de guvern au avut ca scop realizarea unor investitii importante si nicidecum favorizarea unui investitor privat, "asa cum in mod nedrept sustine domnul Ciuvica, in dorinta sa de a arunca o pata asupra imaginii fostului ministru al Administratiei si Internelor". Astfel, Vasile Blaga a anuntat ca il va da in judecata pe Mugur Ciuvica pentru acuzatiile pe care le-a lansat la adresa sa, "desi stia ca nu sunt adevarate". "Domnul Ciuvica a contactat in cursul saptamanii trecute importanti oficiali din Ministerul Administratiei si Internelor, care i-au explicat situatia reala a celor doua hotarari de guvern pe care le invoca si i-au prezentat documente din care reiesea utilitatea si oportunitatea acestora. Dl Ciuvica a preferat insa sa ignore realitatea, pentru ca scopul dan-sului este cel de a murdari oameni.
Adevarul nu conteaza pentru dl Ciuvica, deci trebuie sa raspunda in fata legii", considera Vasile Blaga. Secretarul general al PD mai sustine ca gestul lui Mugur Ciuvica este "impardonabil", in conditiile in care acesta stia ca acuzatiile pe care le aduce sunt "mincinoase", acest fapt fiindu-i demonstrat anterior, cu documente.

"Cu dedicatie"

Presedintele Grupului de Investigatii Politice, Mugur Ciuvica, a afirmat ca afacerile imobiliare ale Grupului NIRO sunt sustinute ilegal de PSD si PD, prezentand situatia firmei Central Residential Park SA, din acest grup, care construieste un cartier de blocuri in sectorul 2 al Capitalei. Cartierul de locuinte de lux aflat in curs de finalizare este lipit de cladirile Inspectoratului General al Politiei (IGP).
Ciuvica a afirmat ca fostul ministrul de Interne, Vasile Blaga, a initiat si a semnat doua hotarari de guvern "cu dedicatie" prin care a dezafectat cladiri apartinand IGP pentru a face loc cartierului construit de Niro.