La Petrosani a fost inaugurata ieri noua biblioteca municipala dupa ce ani la rand a functionat intr-un apartament de bloc, cu igrasie si mucegai.
Primarul municipiului Petrosani, Carol Schreter, declara ca numarul mare de vizitatori, de ordinul miilor, care au legitimatii la aceasta biblioteca, i-a determinat pe consilierii locali sa aprobe mutarea intr-un nou sediu care a fost dotat cu doua sali de lectura, depozit de carte si o sala cu calculatoare cu acces la internet, investitia depasind 1,5 miliarde de lei vechi.
"Timp de zeci de ani, cei de la biblioteca orasului s-au plans de faptul ca accesul la lectura este mereu ingreunat de volumul mare de carti si de spatiul mic. Biblioteca veche nu a avut o sala de lectura, iar cei care doreau o carte erau nevoiti sa se inghesuie intr-o camera foarte mica. Acum la biblioteca va fi spatiu suficient si accesul la informatie se va face si prin intermediul internetului", a declarat Schreter.
Biblioteca municipala din Petrosani are peste 55.000 de volume, iar pe langa salile de lectura propriu-zise in cladirea bibliotecii a fost amenajat si un club pentru pensionari si un punct de colectare a impozitelor si taxelor locale.