Primarul comunei doljene Podari, Constantin Gheorghita, este acuzat de angajatii Statiunii de Cercetare Pomicola Dolj ca, miercuri, a patruns impreuna cu mai multe persoane pe terenul Fermei 5 Podari, le-a adus injurii muncitorilor si i-a amenintat, pentru a-i intimida.
Reprezentantii Fermei 5 Podari, ce apartine de Statiunea de Cercetare Pomicola Dolj, au explicat ca peste 169 de hectare din terenul fermei au fost predate de Agentia Domeniilor Statului catre Primaria Podari, in baza unui protocol, insa o parte din prevederile acestuia au fost contestate in instanta, in prezent procesul fiind pe rolul instantei.
In ultimele zile au avut loc mai multe scandaluri intre angajatii Primariei Podari si cei ai Fermei 5. "Desi procesul este in curs, primarul impreuna cu prietenii sai au patruns in incinta fermei, au distrus gardul, au adus injurii si au amenintat angajatii fermei. Primarul vrea sa intre in posesia fructelor care apartin statiunii pomicole, chiar daca nu are acest drept", a precizat sefa fermei, inginera Jenica Balaceanu. "Politistii care s-au deplasat la fata locului au aplanat conflictul si au constatat ca trei persoane fusesera lovite. Acestea au fost sfatuite sa se adreseze IML Craiova pentru obtinerea certificatelor medico-legale", a precizat Adrian Capraru, purtatorul de cuvant al IPJ Dolj.
Scandalul a continuat si ieri, cand politistii s-au deplasat din nou la Ferma 5 pentru a aplana un conflict izbucnit intre fiul primarului Gheorghita, care venise insotit de patru persoane, si angajatii fermei.