Cu ocazia protestului organizat de pensionarii galateni la Bucuresti, alesii neamului au demonstrat inca o data ca nu le pasa in ce conditii sint obligati sa traiasca cei mai multi dintre alegatori.

Despre actiunea de protest organizata in fata sediului Ministerului Muncii de pensionarii din orasul nostru s-au spus foarte multe lucruri in ultimele doua zile. Nu s-a vorbit insa nimic despre ironia afisata de oficialii din minister in momentul discutiilor purtate cu delegatia pensionarilor-protestatari.

"Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii, ne-a lasat sa intelegem ca, indiferent cit de mult vom striga ca el si ministrul Barbu sa-si dea demisia, nimeni nu ne va baga in seama. Mai mult decit atit, nu inteleg de ce pensionarii bucuresteni nu au iesit intr-un numar mare pe strada. Noi am actionat pentru toti pensionarii din Romania, dar unii se uitau la noi de parca am fi venit la cersit", ne-a spus presedintele Aliantei Pensionarilor din Galati, Toader Cristea.

Trebuie spus si ca dispretul autoritatilor fata de actiunea pensionarilor galateni a fost exprimat si prin locul rezervat acestora. Punctul de protest s-a aflat, la o distanta de aproximativ 200 de metri de sediul ministerului, intr-o parcare plina cu masini.

Totusi a fost bine

Una peste alta, conducerea Aliantei Pensionarilor din Galati a fost multumita de modul in care a decurs actiunea. "Noi sintem multumiti ca am ajuns la Bucuresti si am pichetat sediul ministerului. As putea sa spun totusi ca m-a enervat Mihai Seitan cind a spus ca in 2008 vom simti reformele puse in aplicare acum de Ministerului Muncii. Pina anul viitor am putea muri cu totii", ne-a spus si vicepresedintele Aliantei Pensionarilor, llie Popa.

Acum pensionarii galateni nu pot face altceva decit sa astepte sa vada daca Gheorghe Barbu si Mihai Seitan vor raspunde invitatiei de a veni la Galati pentru a le explica batrinilor cu venituri mici de ce banii nu le ajung sa-si achite facturile.

Pensionarii galateni au fost ingramaditi de autoritatile centrale intr-o parcare si au fost tratati cu lipsa de respect. Pentru ca nu era suficient, oficiali de la Ministerul Muncii le-au sugerat batrinilor ca, indiferent cite proteste vor organiza ei la Bucuresti, nimeni nu va demisiona.