CorectNews : Basescu poate fi nimic (Autor : Lia Epure)

Dupa dezbaterile din Parlamentul European, la care parlamentarii USL au dat clasa si lectie de eleganta celor din PDL, am trait sentimentul eliberarii de Basescu. El a fost devoalat mai bine ca oricand. El este Nimeni. Nici macar "domnul Nimeni", el poate fi, cu doar putina atentie in comunicare, nimeni altul decat cine este el, cu adevarat. Nimeni!
Daca guvernul condus de Victor Ponta ar face doar ceea ce trebuie sa faca un guvern, fara sa mai aplece urechea la chicotelile lui sau la grohaiturile lui urate si meschine, daca fiecare cetatean al Romaniei, implicit, fiecare politician ar purta textul Constitutiei la "vedere" si ar face pasul urmator numai dupa text, Romania ar arata altfel.
Basescu trebuie ignorat! Nu exista durere mai mare pentru unul ca el (care se hraneste din intriga, din observatia analizata public, din trairile generate de el, analizate si ele, ca si cum ar fi gurul mioritic) decat ignorarea. El trebui sa inteleaga ca rolul lui se incheie aici. Ca marea manipulare pe care a fost capabil sa o dezvolte peste romani, chiar daca numai peste o parte dintre ei, se incheie aici. Il obliga Constitutia, aceea pe care o poarta in buzunarul de la piept, artificial si histrionic cum este, iar acum e vremea ca politicienii care sunt la putere sa-i aminteasca realitatea prin atitudine. Prin gesturi, fapte, fara prea multa verbalitate, fara explicatii justificative pe realitatea la vedere.
Ce mai vrea? Ce mai vrem noi? Noi am vrea sa-si dea demisia! Dupa demonstratia din Parlamentul European, el trebuie sa-si dea demisia! Onoare nu are, dar poate are vreun consilier mai decent, unul care stie realitatea din tara si care se rusineaza de ea. Si care-i va putea spune (pentru a cata oara?) ca viata Romaniei este in plina paranoia politica (si nu numai), ca oamenii nu mai au rabdare si ca tara asta ar avea o sansa cu un alt presedinte. Unul ales cinstit, nu prin frauda. Unul care sa ne vrea binele, nu sa ne urasca precum uraste el. El si clica lui portocalie, penibila si depasita. Basescu ar putea lasa locul gol... Mai bine gol decat nimic!

(Sursa: Ziua de Vest)