Presedintii roman si bulgar, Traian Basescu si Gheorghi Parvanov, vor rosti la Bruxelles cate un discurs oficial in fata Parlamentului European maine, la ora 16.00, si, respectiv, joi, la ora 12.00, ambii avand prevazute intrevederi cu presedintele Legislativului UE, Hans-Gert Poettering.
Poettering se va intalni cu Basescu azi, la ora 16.45, iar cu Parvanov joi, la ora 11.25. De asemenea, maine, la ora 15.45, Poettering si Basescu vor sustine o conferinta de presa comuna, se arata intr-un comunicat al Parlamentului European.
Administratia Prezidentiala anunta saptamana trecuta vizita presedintelui la Bruxelles, mentionand ca seful statului se va intalni, de asemenea, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Barroso.
Conform Administratiei prezidentiale, vizita va permite un schimb de opinii cu oficialii comunitari pe marginea subiectelor de actualitate europeana si se inscrie in procesul de consultare si cooperare, initiat inca din perioada preaderare, cu partenerii comunitari, pe care Romania doreste sa o consolideze din noua sa calitate, de stat membru. "Presedintele va sublinia, in cadrul discutiilor, angajamentul Romaniei de a-si asuma un rol activ in procesul constructiei si aprofundarii integrarii europene pentru atingerea obiectivelor comune", informa Presedintia. (D.G.)