Surse democrat-liberale au declarat luni pentru mediafax ca seful statului si liderii PDL i-au cerut duminica seara lui Blaga sa nu ia decizia "emotionala si pripita" a demisiei din functia de presedinte al filialei Bucuresti.
Sursele citate au aratat ca Basescu si membrii conducerii PDL i-au explicat secretarului general al partidului ca demisia sa va slabi forta filialei Bucuresti, pentru ca nu exista un inlocuitor pe masura sa, care sa aiba aceeasi autoritate in randul democrat-liberalilor.
Potrivit surselor democrat-liberale, demisia lui Blaga nu ar face decat sa declanseze razboiul intern dorit de inamicii politici ai PDL, care vor fragmentarea acestei formatiuni prin declansarea unor dispute interne pentru putere in partidul condus de la Cluj-Napoca de Emil Boc.
Astfel, luand in calcul aceste argumente, probabil ca Vasile Blaga nu va demisiona din functia de lider al PDL Bucuresti, el urmand sa pregateasca viitoarea campanie electorala pentru alegerile generale si in Capitala, dar si la nivel national, la fel ca si pana acum.
In discutia de duminica noaptea, Basescu s-ar fi aratat nemultumit de strategia adoptata de catre democrat-liberali in Bucuresti, el spunandu-le liderilor PDL ca unii dintre candidatii partidului la primariile anumitor sectoare s-au dovedit a fi alegeri "neinspirate", ceea ce a dus la orientarea electoratului catre adversari si la pierderea unor voturi importante pentru Vasile Blaga.
Aceleasi surse democrat-liberale au confirmat insa ca Vasile Blaga se va retrage de pe lista pentru CGMB, el urmand sa isi mentina functia de senator. Si Liviu Negoita, candidat si el la CGMB, se va retrage de pe lista consilierilor generali. Candidatul PDL la Primaria Sectorului 1, Razvan Murgeanu, va ramane, insa, pe lista consilierilor generali, dupa ce a pierdut functia de primar in fata liberalului Andrei Chiliman.