Autoritatea presedintelui Traian Basescu asupra fostilor subalterni din PD
scade pe zi ce trece. Dupa ce actualul lider al democratilor l-a contrazis “putin“ in problema autostrazii Bechtel, acum Lavinia Sandru refuza “oferta“ lui Basescu de a se intoarce in PD.

Traian Basescu este pe cale sa aiba acelasi tratament ca si Ion Iliescu din partea unora dintre fostii colegi de partid, in sensul ca sugestiile de la Cotroceni sunt din ce in ce mai des dezavuate. La inceputul mandatului sau, Basescu a afirmat ca ineficienta proiectului de construire a autostrazii Transilvania este “arhicunoscuta“ si ca acest proiect ar aduce daune conservarii zonelor cu localitati sasesti, putand astfel sa distruga chiar o parte din istoria habitatului romanesc. Recent, omul pe care l-a lasat la conducerea PD, Emil Boc, si actualul ministru al Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, au sustinut ca “autostrada este un obiectiv important atat pentru Cluj, cat si pentru Transilvania“, cu amendamentul ca “pretul trebuie sa fie corect“. Liderul PD a accentuat faptul ca a sustinut si va sustine proiectul autostrazii, singura conditie fiind legata de corectitudinea pretului, deoarece sunt bani publici care trebuie justificati. Basescu pare sa-si fi “insusit“ pozitia fostului sau subaltern de la PD, facand astfel un pas inapoi. Marti, el a afirmat ca Executivul va analiza toate contractele incheiate fara licitatie, iar firmele carora le-au fost atribuite vor trebui “sa vina la preturile pietei“, in caz contrar respectivele contracte urmand sa fie anulate.

Lavinia il contrazice pe presedinte

Cazul Lavinia Sandru este un exemplu si mai elocvent ca Basescu pierde tot mai mult din autoritatea pe care o avea asupra celor din PD. Miercuri seara, declara in cadrul unei emisiuni televizate ca regreta foarte mult plecarea acesteia din PD fiindca a “investit“ foarte mult in ea. El si-a exprimat convingerea ca ea va reveni in randul democratilor. Lavinia Sandru n-a fost deloc impresionata de sentimentele presedintelui. Ea a declarat ca nu se mai intoarce in partidul care a consacrat-o. Mai mult, ea a prognozat ca in viitor se va constata o migratie importanta dinspre PD spre “Initiativa 2003“.