Inpolitics informeaza: DIP: "Condamnarea lui Nastase e inceputul unui razboi politic"

Fostul ministru Dan Ioan Popescu este de părere ca recenta condamnare la inchisoare a lui Adrian Nastase intr-un proces pe care il considera eminamente politic, marcheaza startul unui razboi de lunga durata, al carui artizan este presedintele Romaniei, Traian Basescu.
"Cred ca este momentul declansarii unui razboi de lunga durata in care vor plati multi nevinovati si, din pacate, prea putini vinovati. Un razboi pe care Traian Basescul l-a introdus, printr-o ura generalizata, prin faptul ca a dorit sa gaseasca coruptie acolo unde nu este, prin abuzurile pe care le-a creat incepind cu 2005, ma refer la modificarea cadrului juridic legat de numirea procurorilor, prin abuzurile care se fac in dosare, prin obligarea judecatorilor sa judece in niste dosare fara niciun fudament, fara o motivare foarte clara, in care expertizele nu mai au nicio valoare" a spus Popescu, la Money Channel.
El a explicat ca abuzurile in cauza sunt produse de "cozi de topor introduse in justitie", care vor sa se remarce. "Poate presa ar trebui sa faca o ancheta despre felul cum au ajuns magistrati unii fosti membri de partid, cum au primit niste sinecuri" a mai spus fostul ministru.
Pe de alta parte, DIP este de parere ca actulul presedinte ramane un adversar redutabil si "este gresit din partea opozitiei ca il desconsidera. E un om politic in adevaratul sens al cuvantului si incearca acum sa isi joace ultimul rol, acela de tatuc care se detaseaza de toata clasa politica, de partid, de guvern, as zice si de propriul popor, rolul liderului singuratic, care se adreseaza direct Europei, aratand ca stie ce are de facut, stie de ce se intampla anumite lucruri etc".