Cotidianul.ro : Traian Basescu, campanie inflacarata pentru Udrea, atac dur la Vasile Blaga

Nu mai salveaza nici macar aparentele

Cei care au avut ocazia joi sa urmareasca, pe tot parcursul zilei, declaratiile lui Traian
Basescu facute la Cluj, iar apoi intr-un studio de televiziune au avut parte de un spectacol de zile mari. Un spectacol anticonstitutional in toata regula, cu multe balbe politice insa.
Aflat intr-o campanie agresiva de sustinere a Elenei Udrea la sefia PDL, care candideaza impotriva lui Blaga, Basescu declara joi la amiaza ca elita PDL nu depaseste mediocritatea si ca partidul nu are un prezidentiabil, iar seara, in aceeasi zi - dupa un pahar cu "apa" la un restaurant din Cluj unde se vehiculeaza ca l-ar fi convins pe Boc sa intre in cursa pentru Cotroceni - afirma ca PDL are... prezidentiabil si ca de fapt in acest partid sunt oameni de valoare.
Doar in privinta lui Boc si Udrea nu si-a schimbat Basescu parerea pe parcursul unei singure zile.
Joi seara, Basescu s-a lansat, ca si in cursul zilei, in laude peste laude la adresa lui Udrea, dand mari emotii unora dintre cei ce il priveau, care poate au stomacul mai sensibil.
"Elena Udrea e ca și crescuta, ca politician, de mine. Ea de la mine a invatat politica. Nu spun ca are un profil perfect de presedinte de partid. Poate sa iși creeze un profil de președinte de partid, ea a crescut enorm și sunt convins ca, dupa experiența Roman, va deveni un politician de forța. Are rezistența, este o femeie inteligenta, are ambiție și este un om de dreapta. Pe Elena Udrea nu poti sa o faci de stanga nici daca o calci in picioare, nici daca ii iei tocurile de la pantofi", a declarat Basescu la B1.
Basescu a gasit si "solutia" prin care Udrea sa se afirme: sa nu se mai afiseze cu... posete scumpe si sa nu se mai incalte cu pantofi cu toc.
"Cand esti controversat, ai o singura optiune: sa te bati sa arati ca nu tu ai furat flota. Ea trebuie sa se descalte de pantofii cu toc foarte inalt. Trebuie sa mai lase din posetele alea cu care a venit in politica, sa ia posete mai ieftine. Nu a avut problemele pe care pe mine m-au obligat sa plec din Parlament", a adaugat Basescu.
In acelasi timp, la doua zile de la anuntul Elenei Udrea si a lui Vasile Blaga ca vor candida la sefia PDL, Traian Basescu a descoperit "brusc" joi cat de rau e PDL-ul condus de Blaga, ajungand sa-l compare cu FSN-ul.
Basescu a atacat PDL-ul de acum condus de Blaga, altfel declarand ca ii iubeste pe pedelisti. Cea mai mare suparare a lui Basescu este ca tabara Blaga nu vrea sa laude "succesurile" guvernarii Boc, cu care el, Basescu, defileaza si acum.
"PDL de acum, așa cum e el, nu mai seamana cu PDL care era cand eu am plecat și o buna parte cand a fost condus de Boc. Seamana tot mai mult cu FSN, pentru mine PDL nu mai este un instrument politic. Pana termin eu mandatul nu ma mai poate ajuta in atingerea obiectvelor. Eu le spun, dezinteresat, ca unul ce a plecat dintre ei, dar care azi se uita la ei și nu ii vine sa creada ce vede. Nu am nimic de așteptat de la PDL, ci am doar un regret teribil raportat la ce au fost și ce au ajuns", a declarat Basescu.
Basescu se amesteca in campania interna a PDL total, incat a ajuns - pe modelul deja cunoscut cand striga "Frauda" inainte ca alegerile sa aiba loc - sa acuze ca se pregatesc aranjamente pentru ca Udrea sa nu castige sefia PDL.
Intrebat despre sansele Elenei Udrea la Conventia PDL, Basescu a spus: "Mi-e foarte greu sa va spun, eu recunosc ca intr-o competitie cinstita poate avea. Intr-una aranjata, mai bine nu mai fac Conventia. Daca va fi aranjata, ii recomand mai bine sa se retraga. Daca va constata ca e aranjata, asa cum se produce acum".
Intrebat daca recunoaste ca Vasile Blaga are mai multe sanse la Conventie, a raspuns: "Da. Dar nu va mai fi PDL, va fi altceva, daca se face o Conventie aranjata".