Gandul.info : Mort, dar stabil (Autor : Lelia Munteanu)

Ce inseamna sa te orientezi! Cand scriam din capul meu textele alea tampite, ma citeau cativa, din greseala. M-am inspirat dintr-un text de aleasa simtire al autorului meu de capatai, Marian Oprisan - si ce sa vezi? J de milioane de accesari! Sa fie primite. ("Singurul repros este faptul ca nu am pus in subsolul paginii autorul, ci la sfarsit, in bibliografie. Daca aceasta este o greseala, sunt gata sa platesc pentru ea").
In cazul cu plagiatul lui Ponta, care e o facatura, nu ma pronunt. Stiu insa cum s-a petrecut. Iata faptele. Totul a inceput prin 2003-2004. In illo tempore (hait!), Basescu o ardea dubios la primarie, daramand chioscuri si alergand maidanezi. Insa, in timpul liber - (dupa ce a daramat toate chioscurile si a omorat maidanezii, i-a ramas destul) - sadic, scotea, ca stafidele din cozonac, ghilimelele din teza de doctorat a micutului Titulescu. Pentru orice eventualitate. Deci, cine a plagiat? Basescu, logic. Intre timp, cel mic a crescut mare, chiar mare de tot, si a devenit premierul Victor Ponta. Primarul Basescu a crescut si el, in felul lui, si a ajuns presedinte. La al doilea mandat. Si acum, atentie la marsavie: cand sa ia startul amandoi spre Bruxelles (unde nu e decat un loc), Basescu il face pe Ponta sa piarda startul. Cat isi pune premierul ghilimelele la loc, presedintele ajunge primul si ocupa scaunul, intre prim ministrul Finlandei si prim ministrul Austriei. V-ati prins, in sfarsit? Multumesc.
N-am timp sa zic tot, fiindca mai am de terminat un text. Ala pe care l-am scris luni - "Patapioane". Mai intai vreau sa remarc ca avem forumisti ageri. Au inteles din prima ca e un articol comandat. Recunosc: Traian Basescu mi-a promis, in schimb, ori un post de prim-consilier la Cotroceni, ori un loc de dizeuza la Ciresica. M-a rugat sa ma decid, pana termina el Levantul. Patapievici insa - chitros personaj - nu mi-a dat niciodata nimic. Crescusem un ponei pe langa casa, putea barem sa-mi faca o expozitie, ceva. (Intr-un fel, are dreptate. O fi aflat ca mie, cand aud de cultura, imi vine sa-mi scot permis de port arma). Parca prevad ca nu pup macar o bursa Fullbricht nici de la succesorul lui Patapievici, dl. Balaban Grajdan - patriotul acela sensibil, momentan mort, dar stabil (cum frumos ar zice purtatorul de cuvant de la Urgenta).